Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Suikerspin
Suikerspin
Het is 1908. De eigengereide kermisexploitant Jean-Baptist Van Hooylandt weet de hand te leggen op een Siamese tweeling, die hij op Vlaamse kermissen tentoon... »
 
 
 
 
 

Angelique
Angelique
Anglique is de kloosternaam van een drienzestigjarige vrouw die vroeger als non werd uitgezonden naar Belgisch Congo. Tijdens de bloedige onafhankelijkheidss... »
 
 
 
 
 

Miranda van Frituur Miranda
Miranda van Frituur Miranda
'Miranda van Frituur Miranda. Overdag was ze zo zot als een achterdeur en 's avonds en 's nachts zo heet als een gloeiende koolstoof.'Miranda van Frituur Mir... »
 
 
 
 
 

Het schismatieke schrijven
Het schismatieke schrijven
De jonge Erik wil schrijver worden. Omdat hij denkt er inspiratie te zullen vinden gaat hij in een psychiatrische inrichting werken. Een van de patinten is z... »
 
 
 
 
 

Dikke Freddy in het zilver
Dikke Freddy in het zilver
In september 1993 verscheen de column 'Brieven van Dikke Freddy' voor het eerst in het tijdschrift Alert. Sindsdien duikt Dikke Freddy te pas en te onpas op ... »
 
 
 
 
 

Dank u, heren
Dank u, heren
'Hij was puur gekomen om gedachten te kunnen opdoen om zijn boeken te schrijven.'
Vijf vrouwen praten over de man die hun leven heeft gebruikt in zijn verhal... »
 
 
 
 
 

Ten derden male
Ten derden male
Ten derden male is een dringende oproep om rekening te houden met mensen die in armoede leven. Armoede is niet alleen een kwestie van te weinig centen, maar ... »
 
 
 
 
 

Dikke Freddy aan zee
Dikke Freddy aan zee
'Geachte mevrouw Vens, beste Vanessa,Op uw vraag waarom ik brieven verstuur in enveloppen waar ik op de zijde van de geadresseerde mijn eigen naam en adres v... »
 
 
 
 
 

Boeren
Boeren
In het theaterstuk boeren vechten mensen tegen een wereld die ze niet kunnen vatten. Passie voor de boerenstiel botstmet klimaatzorg en de klauwen van grootk... »
 
 
 
 
 

De schande en de keerzijde
De schande en de keerzijde
Bij de hoge armoedecijfers in ons land slaan velen onder ons een diepe zucht, en dit al langer dan vandaag. En bij die zucht blijft het: we gaan ervan uit da... »