Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Suikerspin
Suikerspin
Het is 1908. De eigengereide kermisexploitant Jean-Baptist Van Hooylandt weet de hand te leggen op een Siamese tweeling, die hij op Vlaamse kermissen tentoon... »
 
 
 
 
 

Angelique
Angelique
Anglique is de kloosternaam van een drienzestigjarige vrouw die vroeger als non werd uitgezonden naar Belgisch Congo. Tijdens de bloedige onafhankelijkheidss... »
 
 
 
 
 

Miranda van Frituur Miranda
Miranda van Frituur Miranda
'Miranda van Frituur Miranda. Overdag was ze zo zot als een achterdeur en 's avonds en 's nachts zo heet als een gloeiende koolstoof.'Miranda van Frituur Mir... »
 
 
 
 
 

Het schismatieke schrijven
Het schismatieke schrijven
De jonge Erik wil schrijver worden. Omdat hij denkt er inspiratie te zullen vinden gaat hij in een psychiatrische inrichting werken. Een van de patinten is z... »
 
 
 
 
 

Ten derden male
Ten derden male
Ten derden male is een dringende oproep om rekening te houden met mensen die in armoede leven. Armoede is niet alleen een kwestie van te weinig centen, maar ... »
 
 
 
 
 

Hoogachtend, dikke Freddy
Hoogachtend, dikke Freddy
Frederik De Meester, alias Dikke Freddy, leeft aan de zelfkant. Hij fulmineert, reclameert, corrigeert en filosofeert in brieven aan 'de leiders van dit land... »
 
 
 
 
 

Langs schrijverszijde
Langs schrijverszijde
Stanny een stil leven Het kwetsbare jongetje Stanny is getuige van de grootschalige uitbreiding van het Antwerpse havengebied in de vroege jaren 60. Zijn geb... »
 
 
 
 
 

De Wattman
De Wattman
Op 10 mei 1940 om 5.45 uur - de oorlog is nog niet officieel begonnen - bombarderen Duitse vliegtuigen het 'Sint-Amedeusgesticht voor krankzinnigen' te Morts... »
 
 
 
 
 

Boeren
Boeren
In het theaterstuk boeren vechten mensen tegen een wereld die ze niet kunnen vatten. Passie voor de boerenstiel botstmet klimaatzorg en de klauwen van grootk... »
 
 
 
 
 

Iconen
Iconen
'Gij gaat toch ook niet beginnen, zeker! Waarom zoudt ge nutteloze kosten maken? Er zijn verdorie kleren! Er zijn kleren genoeg! We hebben een hele kast vol ... »