Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Hoeve Morgenstond
Hoeve Morgenstond
Als de man van Trijn Kromhout om het leven komt, blijft ze met haar dochter Fie onverzorgd achter. Fie groeit op tot een knap meisje. Ze heeft een enorme hek... »
 
 
 
 
 

De jonge weduwe van Reggezate
De jonge weduwe van Reggezate
De jonge weduwe van Reggezate, een historische streekroman van Clemens Wisse.<br/> <br/>Begin twintigste eeuw wordt de statige Reggezate bewoond door boer en... »
 
 
 
 
 

Dagboek van de boerin
Dagboek van de boerin
Hoeve Zwickezicht, 1885: Siem en Clazien Rouveen worden ouders van hun eerste kind, een dochter. Het is een moeilijke bevalling en de dokter waarschuwt hen d... »
 
 
 
 
 

Onrecht op de Vennehoeve
Onrecht op de Vennehoeve
Marie Balter leert in korte tijd zowel de student Han ten Brechtschaete als Gerrit Overveen kennen. Ze trouwt met Gerrit als ze erachter komt dat ze zwanger ... »
 
 
 
 
 

Pakket Wisse
Pakket Wisse
 »
 
 
 
 
 

De Lommerhof
De Lommerhof
Voor boer Geurt Donkervaart van de kapitale hoeve De Lommerhof telt alleen zijn oudste zoon Leen. Voor zijn dochter Rietje en jongste zoon Cok heeft de al ou... »
 
 
 
 
 

Boerentrots
Boerentrots
Willie is de dochter van de rijke en koppige boer Bart Verbree. Omdat haar broer Cor is overleden, en er geen zoon meer is om Bart op zijn machtige hoeve ‘... »