Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Op slot
Op slot
Ze waren vrienden voor het leven geweest, de schilder IJsbrand Blok en de fotograaf Dick Noordeloos. Na de plotselinge dood van IJsbrand ontfermt de dochter ... »
 
 
 
 
 

Sneeuw
Sneeuw
Op en eiland voor de westkust van Zweden verliest een man zijn vrouw door een auto-ongeluk. In hun peilloze verdriet komen de man en zijn dochter nader tot e... »
 
 
 
 
 

Een jongensoorlog
Een jongensoorlog
 »
 
 
 
 
 

Een onschuldig meisje
Een onschuldig meisje
De veertienjarige Lucille woont in een klein dorp, is een paar keer blijven zitten en heeft ouders die voortdurend ruziemaken. Ze snakt naar aandacht en wann... »
 
 
 
 
 

Man in het midden
Man in het midden
In <i>De man in het midden</i> beschrijft een kleinzoon het leven van zijn grootvader. Twee problemen spelen in dat leven een grote rol. In de eerste plaats ... »
 
 
 
 
 

Hersenschimmen
Hersenschimmen
<em>Hersenschimmen</em> is Bernlefs indringende en ontroerende roman over dementie en de eenzaamheid en angst die daarmee gepaard gaan. En tegelijk is het ee... »
 
 
 
 
 

Doe maar of je thuis bent (set van 10)
Doe maar of je thuis bent (set van 10)
Het verhaal in dit Literaire Juweeltje verscheen eerder in 'Het verbroken zwijgen' (2002) en in 'Het begin van tranen' (2008) en gaat over een typisch Bernle... »