Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De rode droom
De rode droom
De rode droom is een schelmenroman over twee oudere mannen die vergeefs een utopie najagen. Kowalski werkt bij papierfabriek Loretz op de afdeling distribut... »
 
 
 
 
 

T 15
T 15
 »
 
 
 
 
 

Onbewaakt ogenblik
Onbewaakt ogenblik
Onbewaakt ogenblik gaat over een zeer op Bernlef gelijkende schrijver die zich, op verzoek van zijn uitgever, met enige tegenzin aan zijn memoires zet. Jeugh... »
 
 
 
 
 

De een zijn dood
De een zijn dood
Oud-rechercheur Wim Terlinde is op zoek naar nabestaanden van de overleden Roderick Vos en komt uit bij twee vrouwen die in diens leven een rol hebben gespee... »
 
 
 
 
 

Een onschuldig meisje
Een onschuldig meisje
De veertienjarige Lucille woont in een klein dorp, is een paar keer blijven zitten en heeft ouders die voortdurend ruziemaken. Ze snakt naar aandacht en wann... »
 
 
 
 
 

Kanttekeningen
Kanttekeningen
gedichten. Abstracte begrippen zijn in hun zuivere vorm - liefde, dood, licht,... »
 
 
 
 
 

Hersenschimmen
Hersenschimmen
<em>Hersenschimmen</em> is Bernlefs indringende en ontroerende roman over dementie en de eenzaamheid en angst die daarmee gepaard gaan. En tegelijk is het ee... »
 
 
 
 
 

Een jongensoorlog
Een jongensoorlog
 »
 
 
 
 
 

Doe maar of je thuis bent (set van 10)
Doe maar of je thuis bent (set van 10)
Het verhaal in dit Literaire Juweeltje verscheen eerder in 'Het verbroken zwijgen' (2002) en in 'Het begin van tranen' (2008) en gaat over een typisch Bernle... »