Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Help me herinneren
Help me herinneren
Gino Stratella werkt als kok in New York. Zijn oude moeder heeft hij achtergelaten in zijn geboortedorp in Italië. Ze schrijven elkaar lange brieven: Gino d... »
 
 
 
 
 

Albert Speer, de ruinebouwer
Albert Speer, de ruinebouwer
Albert Speer (1905-1981) werd bekend als de architect van Adolf Hitler, later diens minister van Bewapening. Tijdens het proces van Neurenberg werd hij, mede... »
 
 
 
 
 

Gedroomde ruimte
Gedroomde ruimte
Nog nooit verscheen een mooi overzicht van het bijzondere werk van Siet Zuyderland. Gedroomde Ruimte brengt daar verandering in. Het laat recent- maar ook vr... »
 
 
 
 
 

Voorgoed
Voorgoed
Bernlef heet wel de dichter van het vluchtige te zijn, de dichter die zich van de ene indruk naar de volgende begeeft, observerend en onderzoekend. Soms met ... »
 
 
 
 
 

Reflecties
Reflecties
Bijna al het werk van Bernlef gaat over verdwijnen. Ook de poëzie die hij naliet toen hij in 2012 overleed en die volop het werk van bewonderde kunstenaars ... »
 
 
 
 
 

Sneeuw
Sneeuw
Op en eiland voor de westkust van Zweden verliest een man zijn vrouw door een auto-ongeluk. In hun peilloze verdriet komen de man en zijn dochter nader tot e... »
 
 
 
 
 

Hoe van de trap te vallen
Hoe van de trap te vallen
'U bedoelt toch niet dat u vindt dat jazz tot de cultuur hoort?'Zij sprak het woord cultuur uit alsof zij een exquise bonbon tussen haar lippen hield. 'Dat b... »