Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Blogs door Coby Poelman - Duisterwinkel

Christen zoekt Christin

Christen zoekt Christin Hoe vindt een man een Christenvrouw die hem als levensgezel past als hij niet zo vrijmoedig op een vrouw afstapt? »

De aantrekkingskracht van zingen

De aantrekkingskracht van zingen   Na haar begrafenis komt zijn verhaal dat haar voor even weer tot leven brengt. Een smalle gang scheidde d »

Verjaardagsgedicht

Verjaardagsgedicht Het is vandaag een bijzondere dag en daarom dit gedicht, jaren geleden verscheen je geboortebericht.   Je kree »

Bergen aan Zee

De zee ingehaald, golven stormen, ijskristal klettert uit antraciet, onweer in Bergen, zon in de duinen, schuilplek ontdekken door hage »

De pluisjes in de Pinksterdienst

De pluisjes in de Pinksterdienst     In haar witte toga stond ze midden in de kerk te blazen als de wind tegen de uitgebloeide paarde »

Moeders spiegellach

  Met spons en zeemleer stond ze buiten, ik zat in huis en tekende mijn moeder, de kom met water in haar hand. Ik schrok van elke plens, het s »

Homme Poort

  Hoe lang kijk jij al mee over mijn schouder, ik ben de tel inmiddels kwijtgeraakt, maar met de jaren word je mij vertrouwder, hoe vaak he »

Een triolet (dichtvorm) voor Koningsdag

Koningsdag De Nederlandse vlag kleurt rood-wit-blauw, de wimpel wappert vrolijk in oranje, de Vaderlandse vlag toont hemeltrouw. De Nederlandse »

Paasvreugde

Paasvreugde   De draailier juicht: ‘Hij heeft je lief’, iemand bespeelt een portatief, We heffen de paasjubel aan, »

Een villanelle (dichtvorm)

Levensvillanelle Heer, U hebt het leven lief, het was de reden dat U schiep, U schreef ons in Uw Levensbrief. U nam voor ons het initiatief, ik dan »