Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Jetset door Marion Pauw

Jetset is 14 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 36 keer gelezen.
Anoniem
- Jetset
 
 
 
 
 
(3)

Jetset neemt je mee in de wereld van rijkdom en afgunst. Om zijn honderdste miljoen te vieren nodigt Alexander Zilver zijn dochter, zijn nieuwe vriendin en zijn beste vrienden uit om een week lang door het Caribische gebied te varen op een luxueus jacht.

Bij aankomst op het jacht wordt al snel duidelijk dat niet iedereen zich evenveel op de reis verheugd heeft. De onderlinge verhoudingen staan op scherp en op de tweede dag wordt Alexander dood aangetroffen in zijn hut. Kapitein Schmidt en hoofdstewardess Lou vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit. Al snel wordt duidelijk dat iedereen een motief voor de moord heeft: de ex-zakenpartner die nog een appeltje met Alexander te schillen had, de vrouw van zijn zakelijk adviseur, met wie Alexander tijdens de reis een spannend avontuurtje beleefd, de stewardess die Alexander nog kent van vroeger en niet bepaald dol op hem is en de broer van Alexander die zijn fortuin goed kan gebruiken. De situatie op het jacht wordt steeds nijpender en de gasten ongeduldiger. Wanneer ook nog eens het lichaam van Alexander spoorloos verdwijnt wijst iedereen elkaar aan als schuldige.

Het boek leest als een trein door de korte hoofdstukken en de losse schrijfstijl. Het neemt je mee naar de verschillende vertrekken op het jacht waar je beetje bij beetje meer te weten komt over de reizigers en hun mogelijke motieven om Alexander te vermoorden. Het boek doet denken aan het spel Cluedo en als vanzelf puzzel je mee om er achter te komen wie de moord op Alexander gepleegd heeft.

Het is een typisch vakantieboek, het leest makkelijk weg, zit vol met humor en het laat je niet los voordat je weet wie het gedaan heeft. Een echte aanrader voor iedereen die gek is op detectives en even lekker wil ontspannen met een leuk boek.

- Jetset
 
 
 
 
 
(1)

Ik heb dit boek gewonnen en begon er aan met veel zin.
Jammer genoeg moet ik vermelden dat het boek mij erg tegen viel, ik had misschien wel te hoge verwachtingen. Het boeide mij niet en ik vond dat je direct in het begin van het verhaal struikelt over zoveel personages. Jammer! Hopelijk is de volgende beter van Marion Pauw. De vorigen heb ik allemaal met genoegen gelezen.
Zou het misschien toch aan mijzelf liggen? Had net een leesdip achter de rug.[bewerk]

- Jetset
 
 
 
 
 
(5)

Spannend!

- Jetset
 
 
 
 
 
(3)

Een boek wat je achter elkaar uit leest omdat je wil weten wie het gedaan heeft.Al met al een vermakelijke, detective.

- Jetset
 
 
 
 
 
(3)

hm wat zal ik zeggen. kon ermee door, maar spannend? nee, helemaal niet. en er waren ook een paar losse eindjes. beetje simpel boek.

- Jetset
 
 
 
 
 
(3)

Vond het wel een leuk boek. Eerst waan je je heerlijk op een luxe jacht met alle gemakken voorzien omringd met vrienden... die stuk voor stuk geen vrienden blijken te zijn.
Uiteindelijk wordt er iemand vermoord en gaat het om de vraag wie het heeft gedaan. Zat er weer naast...haha

- Jetset
 
 
 
 
 
(2)

Matig, valt tegen. Had er meer van verwacht.

- Jetset
 
 
 
 
 
(3)

In het begin vond ik het boek niet zo spectaculair maar later werd het toch wel leuk, niet een echte pageturner maar goed genoeg om even tussendoor te lezen.

- Jetset
 
 
 
 
 
(3)

Jetset uitgelezen. Aardig boek om even snel tussendoor te lezen. Bij dit verhaal gaat het echt om wie het heeft gedaan en natuurlijk waarom. Zat er overigens zelf volkomen naast voor wat betreft de dader. Is misschien wel beter als het niet voorspelbaar is. Af en toe kleine foutjes, die overigens niet storend waren. En dan doel ik niet op de zinnen van Rob. Zeker niet het beste boek van deze schrijfster, maar prima als tussendoortje.

- Jetset
 
 
 
 
 
(4)

Had het boek in een mum van tijd uit. Een spannend boek wat leest als een trein.