Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Het diner door Herman Koch

Het diner is 16 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 133 keer gelezen.
Anoniem
- Het diner
 
 
 
 
 
(4)

Dit boek zet je voor de vraag hoe ver je zou gaan voor je kinderen en wat je bereid bent te doen.
Tegelijk kon ik ook genieten van de beschrijving van het menu en de manier waarop de draak wordt gestoken met de werkwijze van een sterrenrestaurant.

- Het diner
 
 
 
 
 
(4)

Het boek gaat over twee broers die samen met hun vrouwen uit eten gaan.
Het lijkt een normaal etentje. Maar al snel blijkt dat dat niet zo is. Er moet namelijk over iets belangrijks gesproken worden.
De kinderen van de twee stellen hebben namelijk iets gedaan wat zowel de toekomst van de twee families als van de kinderen zelf ernstig schade kan aandoen.
Komt er een oplossing voor het probleem? Of stoppen ze het in de doofpot? Dit aangezien de ene broer een bekend politicus is en op het punt staat tot minister president verkozen te worden.
Een goed te lezen boek over een etentje dat uitloopt op een echte thriller.

- Het diner
 
 
 
 
 
(4)

Goed boek. Ik kon het na de eerste pagina nog maar moeilijk wegleggen. Koch heeft een hele prettige, maar aparte schrijfstijl, die me meteen wist te boeien. Het verhaal begint rustig, maar word steeds interessanter door de flash backs. Bovendien erg knap hoe iemand een buitengewoon vermakelijk boek kan schrijven over eigenlijk niet meer dan één diner. Ben benieuwd geworden naar zijn andere boeken.

- Het diner
 
 
 
 
 
(4)

Aan het begin vond ik het moeilijk om door het boek heen te komen. Maar toen eenmaal duidelijk werd waarom ze in dat restaurant zaten vond ik het echt een leuk boek worden!

- Het diner
 
 
 
 
 
(4)

Mooi beschreven gedachtenkronkels waar ik om moet grijnzen, daarbij is er een spanning die zorgt dat je door blijft lezen....

- Het diner
 
 
 
 
 
(3)

Ik had bij dit boek niet de wauw-factor die ik toch verwachtte. Ik vond het intrigerend hoe een schrijver een boek kan neerpennen over één diner. Je leert de hoofdpersonages redelijk goed kennen dankzij de flashbacks. Maar ieder van de hoofdpersonages heeft zijn geheimen. Paul is iemand die een sarcatische kijk heeft op de dingen, en dat vond ik heerlijk. Het boek riep wel vragen op : wat zou jij doen om je kinderen te beschermen. Maar spijtig genoeg zijn mijn verwachtingen niet ingelost. Ik ben geen fan geworden van deze schrijver.

- Het diner
 
 
 
 
 
(4)

Echt een verhaal dat steeds meer de diepte ingaat. Beeldend geschreven en je leest het als een trein. De hoofdpersoon laat steeds een beetje meer van zichzelf zien met verrassende wendingen!Echt een goede roman!!

- Het diner
 
 
 
 
 
(5)

Ik vond ‘Het diner’ door Herman Koch een heel verrassend verhaal. Het boek speelt zich enkel af in het tijdsbestek van één avond, tijdens een diner. Door de flashbacks word je echter wel mee terug de tijd in genomen naar gebeurtenissen die aan het diner vooraf zijn gegaan. Het verhaal wordt verteld vanuit Paul. Samen met zijn vrouw, zijn broer en diens vrouw brengen ze de avond door in het restaurant. In het begin praten ze over koetjes en kalfjes, maar uiteindelijk zal het onvermijdelijke toch eruit moeten komen: de gebeurtenissen rondom hun zoons. Paul wil koste wat kost het idyllische beeld van een gelukkig gezin hoog houden. Hoe ver moet zal hij hiervoor gaan?

‘Het diner’ is het eerste boek dat ik van Herman Koch gelezen heb. Ik vond het een heel onderhoudend verhaal. Het leest vlot weg en het verhaal weet je goed vast te houden. Daarnaast worden de karakters goed neergezet en uitgewerkt. Chapeau.

- Het diner
 
 
 
 
 
(4)

Opvoeding, genetische bepaaldheden, omgang met geheimen en privacy. Kortom, de verhouding ouder – kind en ouders onderling, daar gaat Het diner over. In een meeslepende stijl jaagt Koch ons door zijn roman. Wat begint als een onschuldig diner voor twee verwante ouderparen loopt waanzinnig knap over in een thriller, waarin steeds meer personages hun eigenaardige rol opeisen. En als je eenmaal met liegen begint... Spanning verhogende factoren in Het diner zijn de ik-vorm waardoor je als lezer door vreemde bochten wordt gedrongen én dat de broer van de ik-persoon de aanstaande premier kan worden.
Een pageturner eerste klas.
Wat wel opvalt is dat Koch in zijn thematiek en aanpak leunt op Tirza van Grunberg. Of is dat toeval?

- Het diner
 
 
 
 
 
(4)

Vond het een prettig boek om te lezen.