Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Bloeddorst door Mark van Dijk

Bloeddorst is 6 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 4.0. Het boek is 8 keer gelezen.
Anoniem
- Bloeddorst
 
 
 
 
 
(5)

Ik heb de titel en omschrijving van het boek meerdere keren gelezen en had zo het idee dit is niet het boek wat ik meestal lees. Kannibalisme kan ik mij niets bij voorstellen al komt het blijkbaar ook nog in de Westerse landen voor. Ik vind het heel spannend en toch ook wreed maar met een verrassend einde. Vanaf bladzijde 1 een heel boeiend en vlot geschreven boek maar niet geschikt om net voor bedtijd te lezen. Een absolute aanrader!!

- Bloeddorst
 
 
 
 
 
(5)

et boek valt onder de noemer Fantasy en is normaal gesproken niet echt het genre dat ik als eerste uit een schap zou trekken. Maar nu ik het uit heb en even heb kunnen laten bezinken heb ik echt het idee dat de schrijver me een loer heeft gedraaid.
Hoezo? Nou gewoon omdat het zo retespannend was dat ik niet het idee had dat het fantasy was maar een hele goede thriller. Het is vlot geschreven en leest als een tierelier. Situaties of scenes, hoe je ze ook wil noemen, worden zo “levensecht” beschreven dat de haartjes in mijn nek soms en masse overeind gingen staan. Als je een beetje levendige fantasie hebt (zoals ik;-)), proef en voel je dingen die je liever niet proeft en voelt zal ik maar zeggen. Brrr...
Karakters worden goed neergezet en roepen de nodige emoties op, dat maakt dat een boek leeft. Niet dat langdradige uitmelken van bepaalde mensen of situaties, maar straight to the point.
Ook het feit dat de schrijver zelf uit Katwijk komt, de omgeving waar het boek zich afspeelt, maakt dat de plekken die hij beschrijft vol details zitten.

Ik vond het echt zeer de moeite waard om te lezen!

http://josesprakeloos.blogspot.nl/2012/12/mark-van-dijk-bloeddorst.html

- Bloeddorst
 
 
 
 
 
(5)

Het verhaal gaat over een genootschap dat al jaren in Nederland bezig is met het kannibalisme.
Sylvia is lid van het genootschap en ontvoerd Jack die tien jaar is en verstopt hem in een bunker in Katwijk. Ze wil Jack opofferen voor een feestavond van het genootschap en alleen zij weet dan ook waar Jack is verstopt. Op de feestavond komt Sylvia niet opdagen en de leiding van het genootschap maakt zich dan ook zorgen of er misschien iets is gebeurd.
Jim Nieuwpoort is hoofd van de recherche en leidt het politieonderzoek naar de verdwenen Jack en samen met zijn team gaat hij bezig om Jack te vinden en komt in een situatie terecht waarin hij een keuze moet maken en vind dat heel moeilijk.
De leiding van het genootschap wil ook op onderzoek gaan om Jack te vinden.
De tienjarige Jack maakt heel wat mee in zijn jonge leventje.
Wat een geweldig boek om te lezen want het is spannend van begin tot het einde en houd je aandacht er helemaal bij.

- Bloeddorst
 
 
 
 
 
(5)

Tijdens het lezen kreeg ik wel een beetje dorst

- Bloeddorst
 
 
 
 
 
(5)

Ik kreeg dit boek van Mark, met de inscriptie op de binnenkant: 'Voor Mieke, omdat 't leven soms best wat spannender mag! Veel leesplezier, Mark van Dijk.'
Nou, ik heb het geweten ook !
Spannend van begin tot eind. Het verhaal is niet echt gebeurd, maar helaas wel gebaseerd op waar gebeurde feiten, zoals in het 'Nawoord' wordt aangegeven.
Als je bedenkt dat dit soort dingen, die beschreven zijn in zijn boek, ook écht gebeurd zouden kunnen zijn....je moet er niet aan denken !

Een verhaal, dat je meeneemt in wat in eerste instantie in 8 dagen gebeurt in het leven van een kleine jongen en de andere hoofdpersonages en je laat gruwelen
en versteld staan van de rol van sommige personages.
Daar had je het niet van verwacht.
Ik geef dit boek 4,5/5 sterren. (afgerond 5*)

- Bloeddorst
 
 
 
 
 
(5)

De beste omschrijving die ik dit boek kan geven is Hannibal Lector in Katwijk. Ik heb ervan genoten, erg spannend om te lezen en ondanks dat het soms erg bloederig is, lees je toch door, want het pakt je aandacht.

Iedereen die eens een Nederlands boek wil lezen wat afwijkt van de standaard verhalen, kan ik van harte aanraden dit boek te pakken. Misschien is het wel beter als je het niet voor het slapen leest...