Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het Hoofdkwartier
Het Hoofdkwartier
Een Eeuw CafÉ Scheltema »
 
 
 
 
 

Spaarndammerbuurt
Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt kent vele verhalen. Toen Het Parool en het Stadsarchief Amsterdam opriepen tot het inzenden van herinneringen kwamen er talloze reacties... »
 
 
 
 
 

Oost
Oost
Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen deel 3<br/>Onder redactie van Paul Arnoldussen en Carolien Schönfeld<br/><br/><br/>Amsterdam-Oost - de Indische Bu... »
 
 
 
 
 

Het geluid van de stad
Het geluid van de stad
Wie het geluid van de stad Amsterdam zoekt in literaire verhalen, kan een beroep doen op een koor van auteurs die de stad bezingen of vervloeken. Uit dat koo... »
 
 
 
 
 

Gompelemikkie!
Gompelemikkie!
Op een dag vertelt Tante Trui dat ze op reis gaat. Ze vraagt daarom of Rikkie voor haar poes Jip wil zorgen. Tante heeft al met slager Hesp afgesproken dat R... »
 
 
 
 
 

Verdachte portretten
Verdachte portretten
Verdachte portretten<br/>Rechtbanktekeningen<br/><br/>Paul Arnoldussen<br/><br/>De rechtbanktekening bestaat bij de gratie van een fotografeerverbod in de re... »
 
 
 
 
 

De Nieuwezijds
De Nieuwezijds
De Telegraaf, Algemeen Handelsblad, de Volkskrant, De Tijd, Trouw, Het Parool… Tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw stond de Nieuwezijds Voorburgwal... »
 
 
 
 
 

Watergraafsmeer
Watergraafsmeer
Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen<br/>Onder redactie van Paul Arnoldussen en Ellen Grabowsky<br/><br/><br/>Dit negende deeltje van de Bibliotheek van... »
 
 
 
 
 

Oud-West
Oud-West
Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen deel 1<br/>Onder redactie van Paul Arnoldussen en Alice van Diepen<br/><br/>Oud-West vertelt vele verhalen. Toen He... »
 
 
 
 
 

De mist in
De mist in
Zoals bekend heeft het succes vele vaders en is de mislukking een eenzame wees. Daar is iets aan gedaan: dit boekje is een journalistiek weeshuisje. Paul Arn... »