Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het Hoofdkwartier
Het Hoofdkwartier
Een Eeuw CafÉ Scheltema »
 
 
 
 
 

Het geluid van de stad
Het geluid van de stad
Wie het geluid van de stad Amsterdam zoekt in literaire verhalen, kan een beroep doen op een koor van auteurs die de stad bezingen of vervloeken. Uit dat koo... »
 
 
 
 
 

Aan de Amsterdamse Wallen
Aan de Amsterdamse Wallen
Een prachtig uitgevoerd boek over de meest veelzijdige buurt van Amsterdam.Dit werk brengt het controversiële, historische en alledaagse van de Amsterdamse ... »
 
 
 
 
 

Nieuw-Zuid
Nieuw-Zuid
Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen deel 2<br/>Onder redactie van Paul Arnoldussen en Alice van Diepen<br/><br/><br/>Nieuw-Zuid, of Plan Zuid, vertelt ... »
 
 
 
 
 

Verdachte portretten
Verdachte portretten
Verdachte portretten<br/>Rechtbanktekeningen<br/><br/>Paul Arnoldussen<br/><br/>De rechtbanktekening bestaat bij de gratie van een fotografeerverbod in de re... »
 
 
 
 
 

Watergraafsmeer
Watergraafsmeer
Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen<br/>Onder redactie van Paul Arnoldussen en Ellen Grabowsky<br/><br/><br/>Dit negende deeltje van de Bibliotheek van... »
 
 
 
 
 

Noord
Noord
Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen deel 4<br/>Onder redactie van Paul Arnoldussen en Carolien Sch?nfeld<br/><br/><br/>Amsterdam-Noord vertelt vele ver... »
 
 
 
 
 

Nieuw-West
Nieuw-West
Nieuw-West kent vele verhalen. Toen Het Parool en het Stadsarchief Amsterdam opriepen tot het inzenden van herinneringen kwamen er talloze reacties. De moois... »
 
 
 
 
 

Reynders
Reynders
Café Reynders: Pleisterplaats van 'extreme figuren', trefpunt van een paar generaties bohémiens op het Leidseplein. De herinneringen aan de 'gouden tijd' z... »