Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Nooit ziek geweest
Nooit ziek geweest
Met mededogen en de kracht van een vuistslag beschrijft Dijkshoorn hoe de familie zich schikt naar de nukken van zijn vader. Klaas zit in een verzorgingstehu... »
 
 
 
 
 

Dijkshoorn
Dijkshoorn
Als er iemand is in Nederland die sneller schrijft dan zijn eigenschaduw, is het Nico Dijkshoorn: columns, verhalen, gedichten,romans. En daarnaast staat hij... »
 
 
 
 
 

De tranen van Kuif den Dolder
De tranen van Kuif den Dolder
DOUWE KIEBELS: Ja, natuurlijk weet ik dat nog. Kuif den Dolder. Dat was schitterend. Dan kwam hij daar de Schoolstraat uit lopen en dan liep hij verderop de ... »
 
 
 
 
 

Klaas
Klaas
Klaas las nooit de achterkant. Hij begon aan de voorkant. Uniek voor die tijd. »
 
 
 
 
 

Dijkshoorn kijkt kunst
Dijkshoorn kijkt kunst
Een willekeurig museum. Bezoekers volgen de pijlen op de vloer en hebben een koptelefoon op hun hoofd. Een stem zegt: 'De schedel staat voor vergankelijkheid... »
 
 
 
 
 

Huilen en lachen
Huilen en lachen
Huilen en lachen is een rijke verzameling stukken van Nico Dijkshoorn – grappig, ongemakkelijk, vervreemdend, maar vaak ook doodgewoon en meestal ontroeren... »
 
 
 
 
 

Dijkshoorn
Dijkshoorn
'Dijkshoorn' is de eerste bundeling verhalen van Nico Dijkshoorn. Het is een bonte verzameling verhalen - vaak uiterst grappig, zoals die over het slachten v... »
 
 
 
 
 

Nat gras
Nat gras
Als Nico Dijkshoorn gras ruikt, ligt hij opeens weer op zijn buik naast een bal, samen met veertien vriendjes. Nat gras was het fijnst. Thuis schrokte hij zi... »