Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Nat gras
Nat gras
Als Nico Dijkshoorn gras ruikt, ligt hij opeens weer op zijn buik naast een bal, samen met veertien vriendjes. Nat gras was het fijnst. Thuis schrokte hij zi... »
 
 
 
 
 

Klaas
Klaas
Klaas las nooit de achterkant. Hij begon aan de voorkant. Uniek voor die tijd. »
 
 
 
 
 

De tranen van Kuif den Dolder
De tranen van Kuif den Dolder
'DOUWE KIEBELS: Ja, natuurlijk weet ik dat nog. Kuif den Dolder. Dat was schitterend. Dan kwam hij daar de Schoolstraat uit lopen en dan liep hij verderop de... »
 
 
 
 
 

Huilen en lachen
Huilen en lachen
Huilen en lachen is een rijke verzameling stukken van Nico Dijkshoorn - grappig, ongemakkelijk, vervreemdend, maar vaak ook doodgewoon en meestal ontroerend.... »
 
 
 
 
 

De Mislukte Omhaal
De Mislukte Omhaal
<p>Als vaste columnist van weekblad Voetbal International houdt Nico Dijkshoorn zich het liefst langs de zijlijn op. Vanaf die plek beschouwt, beluistert en ... »
 
 
 
 
 

Verder alles goed
Verder alles goed
 »
 
 
 
 
 

Kleine dingen
Kleine dingen
Een man loopt door de stad. Hij wandelt over de markt, langs een kiosk, loopt binnen bij Ikea het is een gewone dag in een gewone stad. Dijkshoorn loopt met... »
 
 
 
 
 

Klein geluk
Klein geluk
Zodra we voetbal gaan beschouwen als wetenschap, haakt hij af. Beter gezegd: dan komt zijn pen bijna als vanzelf in beweging. Niemand ziet de gekte, de hypoc... »
 
 
 
 
 

Dijkshoorn
Dijkshoorn
Dijkshoorn is de eerste bundel verhalen van Nico Dijkshoorn. Het is een bonte verzameling verhalen – vaak uiterst grappig, zoals die over het slachten van ... »
 
 
 
 
 

Dijkshoorn
Dijkshoorn
'Dijkshoorn' is de eerste bundeling verhalen van Nico Dijkshoorn. Het is een bonte verzameling verhalen - vaak uiterst grappig, zoals die over het slachten v... »