Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Verder alles goed
Verder alles goed
Wat schrijf je wanneer aan wie als je radeloos op bed zit in een kamer net buiten het centrum van Madrid? Bij wie huil je uit en wie scheld je de huid vol? W... »
 
 
 
 
 

Huilen en lachen
Huilen en lachen
Huilen en lachen is een rijke verzameling stukken van Nico Dijkshoorn – grappig, ongemakkelijk, vervreemdend, maar vaak ook doodgewoon en meestal ontroeren... »
 
 
 
 
 

Ooit gelukkig
Ooit gelukkig
Nico Dijkshoorn noemde zijn bejaarde vader met alzheimer op tv een klootzak. Hij is al twee jaar niet bij hem op bezoek geweest. Dan moet ook moeder Nel na e... »
 
 
 
 
 

Nat gras
Nat gras
Als Nico Dijkshoorn gras ruikt, ligt hij opeens weer op zijn buik naast een bal, samen met veertien vriendjes. Nat gras was het fijnst. Thuis schrokte hij zi... »
 
 
 
 
 

De tranen van Kuif den Dolder
De tranen van Kuif den Dolder
Wie was Kuif den Dolder? Niemand minder dan de beste voetballer die Nederland nooit gekend heeft. Nico Dijkshoorn gaat in een roman op zoek naar het geheim v... »
 
 
 
 
 

Klein geluk
Klein geluk
Zodra we voetbal gaan beschouwen als wetenschap, haakt hij af. Beter gezegd: dan komt zijn pen bijna als vanzelf in beweging. Niemand ziet de gekte, de hypoc... »
 
 
 
 
 

De Mislukte Omhaal
De Mislukte Omhaal
<p>Als vaste columnist van weekblad Voetbal International houdt Nico Dijkshoorn zich het liefst langs de zijlijn op. Vanaf die plek beschouwt, beluistert en ... »
 
 
 
 
 

Dijkshoorn leest
Dijkshoorn leest
Als er iemand is in Nederland die sneller schrijft dan zijn eigen schaduw, is het Nico Dijkshoorn: columns (de Volkskrant, Voetbal International, De Pers, Nu... »
 
 
 
 
 

Ooit gelukkig
Ooit gelukkig
 »