Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Mijn kat & de honger (set)
Mijn kat & de honger (set)
Dit soort zinnen: 'Nadat hij de laatste hap van zijn maaltijd had doorgeslikt, veegde de man met wie ik woonde zijn lippen af en schoof mijn ring van zijn vi... »
 
 
 
 
 

De vanger
De vanger
Een jonge vrouw zit met haar broers bij de notaris na het overlijden van hun vader. Tot haar verrassing blijkt zij het grote oude huis te erven onder voorwa... »
 
 
 
 
 

De bastaard
De bastaard
De bastaard is een kort maar kristalhelder melodrama van de hand van eer der meest getalenteerde en toonaangevende schrijfsters van dit moment. Tegen een dec... »
 
 
 
 
 

De leraar die mijn leven veranderde
De leraar die mijn leven veranderde
De leraar Nederlands die je na de les een roman in handen drukt en je aanmoedigt om zelf te gaan schrijven. De docent op de toneelschool die je een podium ge... »
 
 
 
 
 

De chauffeur
De chauffeur
 »
 
 
 
 
 

Oktober
Oktober
Deze reeks omvat twaalf maanden, twaalf boekjes, twaalf schrijvers. Ieder boekje nodigt je uit om anders naar de tijd van het jaar te kijken.<p><p>De Maanden... »
 
 
 
 
 

Tirade
Tirade
Vertalersnummer
'Translatio!' Het zou een toverspreuk van Harry Potter kunnen zijn.Een zwaai met een toverstok en het boek is vertaald. Bekender is de term a... »
 
 
 
 
 

Vallen is als vliegen
Vallen is als vliegen
Wanneer haar zestien jaar oudere zus, uitgehongerd en uitgedroogd, van de trap valt en sterft, doet dat als een vonk de woede van de schrijfster ontbranden. ... »
 
 
 
 
 

Begeerte
Begeerte
Precies vijfentwintig jaar geleden debuteerde Manon Uphoff met de verhalenbundel <em>Begeerte</em>. Met een daverende klap kwam ze de Nederlandse letteren bi... »
 
 
 
 
 

De koffer in
De koffer in
Nederlanse verhalen over vakantieliefdes »