Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

11-stedenkoorts
11-stedenkoorts
 »
 
 
 
 
 

Blauw Curacao
Blauw Curacao
De hoofdpersoon in deze roman logeert met zijn moeder in het huis van haar vriendin. Op zolder doet hij allerlei ontdekkingen. Hij vindt er in een kist een p... »
 
 
 
 
 

De ziekte van Weimar
De ziekte van Weimar
Aan de Hogeschool van Franeker komt in 1807 geld vrij voor de oprichting van een monument ter ere van de nieuwe wetenschap en maatschappij. Albert van Huszen... »
 
 
 
 
 

Ter navolging
Ter navolging
De jonge, ambitieuze onderzoeker Vincent Gorter ontdekt dat hij de laatste mannelijke nazaat is van de achttiende eeuwse schrijfsters Betje Wolff en Aagje De... »
 
 
 
 
 

Zwembad
Zwembad
Wat onschuldig begint met een ontmoeting tussen twee mensen die op weg zijn naar een zwembad, loopt uit op een beklemmende zoektocht in de kleedruimtes, de b... »
 
 
 
 
 

Boeren Avonturen op het land
Boeren Avonturen op het land
De gegroefde kop van een oude landarbeider. Het portret van een trots Fries paard. Een stilleven in een rustiek boereninterieur. Het zijn tijdloze onderwerpe... »
 
 
 
 
 

Teatro Olimpico
Teatro Olimpico
Twee Haagse theatermakers worden uitgenodigd om een toneelstuk te produceren voor het fameuze Teatro Olimpico in Vicenza. Maar er ontstaan bijzonder veel pro... »
 
 
 
 
 

Thuis
Thuis
In deze bloemlezing nemen dertien bijzondere Nederlandse en Vlaamse schrijvers het gevoel van verbondenheid en thuis te zijn eens kritisch onder de loep. In ... »
 
 
 
 
 

Fries voor elfstedenrijders
Fries voor elfstedenrijders
Nico van der Zee, Kees 't Hart, 1986 <br/><br/>Wat zeg je eigenlijk in het Fries wanneer<br/>iemand je voorbijschaatst? En hoe vraag je de weg?<br/>Hoogste t... »
 
 
 
 
 

Vitrines
Vitrines
Wie zegt dat in deze verhalen alles kan, heeft het mis: er zijn duidelijk grenzen en kaders aanwezig waarbinnen alles gebeurt - de titel van het boek wijst a... »