Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Achtste-groepers huilen niet
Achtste-groepers huilen niet
<h4>Speciale filmeditie van een van de meest geliefde kinderboeken aller tijden</h4><p>In de groep van juf Ina is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig i... »
 
 
 
 
 

Bloedmooi en moddervet
Bloedmooi en moddervet
In een wereld die overspoeld wordt met modebeelden, idealen en eisen waaraan je zou moeten voldoen – willen de bladen ons doen geloven – is het moeilijk ... »
 
 
 
 
 

Oorlogsgeheimen
Oorlogsgeheimen
Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar l... »
 
 
 
 
 

Die rotschool met die fijne klas
Die rotschool met die fijne klas
<p>De zevende groep is dol op meester Jan Brinkman. Maar de directeur, meester Wijnen, is het niet erg met zijn methoden eens. Als Brinkman met zijn gammele ... »
 
 
 
 
 

Weg uit de Peel
Weg uit de Peel
Janneke woont samen met haar ouders, broers enzusje in een armoedig huisje in de Peel. Haar broer Narden haar vader zijn turfstekers. Ze moeten hard werken v... »
 
 
 
 
 

Niet thuis
Niet thuis
<p>Hannah woont niet thuis, maar in een leefgroep van zeven kinderen. Allemaal hebben ze hun eigen bijzondere verhaal. Ze kunnen het niet altijd goed met elk... »
 
 
 
 
 

De kindertemmer
De kindertemmer
<p>Quinten en Annabel zijn twee erg vervelende kinderen, die als ze hun zin niet krijgen meteen gaan rellen. Hun wanhopige ouders doen er alles aan om de kin... »
 
 
 
 
 

Steffie en de mislukte inbrekers
Steffie en de mislukte inbrekers
<p>Er gebeuren rare dingen op het Kattenpleintje. Uit de buurtsuper Neervens worden etenswaren gestolen en de kinderen komer erachter dat sommige pleinbewone... »
 
 
 
 
 

Tien torens diep
Tien torens diep
<p>Stef en Victor willen mijnwerker worden, net als hun vaders. Ze hebben elkaar beloofd om later samen 'naar beneden' te gaan, wel achthonderd meter diep. H... »
 
 
 
 
 

Strijd om de kathedraal
Strijd om de kathedraal
Dat het leven als zoon van een bouwmeester niet over rozen gaat, merkt Thies elke dag. Hij moet naar de kloosterschool, maar vindt het veel spannender om op ... »