Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De aanslag
De aanslag
Fake Ploeg, een collaborerende inspecteur van politie, berucht om zijn wreedheid, fietst tijdens spertijd door de buitenwijken van Haarlem naar huis. Door de... »
 
 
 
 
 

De zaak 40-61
De zaak 40-61
De zaak 40/61 beperkt zich niet tot een biografie van Adolf Eichmann of tot de beschrijving van antisemitische gruweldaden, het behelst vooral het zeer perso... »
 
 
 
 
 

Siegfried
Siegfried
Rudolf Herter is een gevierd schrijver. Samen met Maria, de moeder van zijn zoontje Marnix, brengt Herter een bezoek aan Wenen, de stad van zijn Oostenrijkse... »
 
 
 
 
 

De pupil
De pupil
De pupil speelt in ItaliĆ« in 1945. Hoofdpersonen zijn een oude dame, de schrijver en een vulkaan. Dan volgt de onthulling van een wonderbaarlijk geheim. »
 
 
 
 
 

De diamant
De diamant
Iedereen kent wel de gruwelverhalen die verbonden zijn aan beroemde diamanten. Door de eeuwen heen zouden zij hun bezitters dood en verderf hebben gebracht; ... »
 
 
 
 
 

De ontdekking van de hemel
De ontdekking van de hemel
`Het enige waar de hemel iets aan heeft is het geloof van de mens. Aan kennis heeft de hemel niets. Harry Mulisch
In 1992, tijdens zijn vijfenzestigste le... »
 
 
 
 
 

Decouverte Du Ciel
Decouverte Du Ciel
 »
 
 
 
 
 

De compositie van de wereld
De compositie van de wereld
De compositie van de wereld neemt een bijzondere plaats in binnen het oeuvre van Harry Mulisch. Decennialang heeft de auteur aan dit filosofische boek gewerk... »