Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De aanslag
De aanslag
Na vijfentwintig jaar verschijnt ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van Harry Mulisch deze eenmalige gebonden jubileumeditie. Het is de vijftigste druk ... »
 
 
 
 
 

De zaak 40-61
De zaak 40-61
Het boek dat Harry Mulisch onder de titel De zaak 40/61 heeft geschreven, is het verslag van een persoonlijke ervaring. Mulisch gaf het boek de kwalificatie ... »
 
 
 
 
 

Siegfried
Siegfried
Rudolf Herter is een beroemd, gevierd schrijver. Hij is in Wenen -waar hij uiteraard in hotel Sacher logeert- ter gelegenheid van de verschijning van zijn bo... »
 
 
 
 
 

De diamant
De diamant
Iedereen kent wel de gruwelverhalen die verbonden zijn aan beroemde diamanten. Door de eeuwen heen zouden zij hun bezitters dood en verderf hebben gebracht; ... »
 
 
 
 
 

De pupil
De pupil
De pupil speelt in ItaliĆ« in 1945. Hoofdpersonen zijn een oude dame, de schrijver en een vulkaan. Dan volgt de onthulling van een wonderbaarlijk geheim. »
 
 
 
 
 

De ontdekking van de hemel
De ontdekking van de hemel
Is de hemel een organisatie die op het punt staat begrepen en opgerold te worden door de technologisch hoogontwikkelde mens van de twintigste eeuw?


<i>De o... »
 
 
 
 
 

Vijf fabels
Vijf fabels
 »
 
 
 
 
 

The Procedure
The Procedure
Reflects on life and ethics through the parallel stories of Rabbi Jehudah Low, whose creation of a Golem at the command of Rudolf II leads to death, and Vict... »
 
 
 
 
 

Paralipomena Orphica
Paralipomena Orphica
Het vergt even oefenen voordat je de titel van dit Literaire Juweeltje zonder haperen uit kunt spreken, maar het werk van Mulisch vergt nu eenmaal wat meer i... »