Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De aanslag
De aanslag
De Aanslag is het spannende en tragische verhaal van Anton Steenwijk, die op jonge leeftijd bij een represaille van de Duitsers uit wraak voor de moord op ee... »
 
 
 
 
 

De zaak 40-61
De zaak 40-61
Het boek dat Harry Mulisch onder de titel De zaak 40/61 heeft geschreven, is het verslag van een persoonlijke ervaring. Mulisch gaf het boek de kwalificatie ... »
 
 
 
 
 

SIEGFRIED
SIEGFRIED
Rudolf Herter is een beroemd, gevierd schrijver. Hij is in Wenen -waar hij uiteraard in hotel Sacher logeert- ter gelegenheid van de verschijning van zijn bo... »
 
 
 
 
 

De ontdekking van de hemel
De ontdekking van de hemel
Is de hemel een organisatie die op het punt staat begrepen en opgerold te worden door de technologisch hoogontwikkelde mens van de twintigste eeuw?
<i>De ont... »
 
 
 
 
 

De pupil
De pupil
De pupil speelt in ItaliĆ« in 1945. Hoofdpersonen zijn een oude dame, de schrijver en een vulkaan. Dan volgt de onthulling van een wonderbaarlijk geheim. »
 
 
 
 
 

De diamant
De diamant
Iedereen kent wel de gruwelverhalen die verbonden zijn aan beroemde diamanten. Door de eeuwen heen zouden zij hun bezitters dood en verderf hebben gebracht; ... »
 
 
 
 
 

Das steinerne Brautbett
Das steinerne Brautbett
Das steinerne Brautbett »
 
 
 
 
 

Wat poezie is
Wat poezie is
 »
 
 
 
 
 

De elementen
De elementen
Een 'art director', zojuist veertig geworden, is met zijn vrouw, zijn elfjarige dochter en zijn negenjarige zoon met vakantie op Kreta. Daar wacht hem een ve... »