Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Prikbord

Coenraad
Coenraad
Val is het verhaal van Caro van Soerendonk “een echtscheidings advocate”die op non actief is gezet. Het huwelijk van Caro is ook niet best vanwege haar drankprobleem . Privéproblemen hebben ervoor gezorgd dat ze alleen is gaan wonen in een klein appartement. De moeder van Caro verblijft in een verzorgingstehuis en een medewerkerster Hannie Leenderts staat op een dag bij haar op de stoep omdat ze haar hulp nodig heeft omtrend de dood van haar dochetr Valerie. En dan begint de zoektocht die tot verschillende onthullingen leiden.

Tupla M ( peseudoniem voor het schrijversduo Wendela de Vos en Atie Vogelenzang) heeft met dit verhaal een boek geschreven dat na mijn gevoel geen “echte”thriller is maar meer een spannend boek dat je meesleurt in iemands leed en verdriet met allerlei gevolgen van dien.

De personages worden goed beschreven en je kan jezelf goed in hun verplaatsen waardoor je meeleeft met hun en en deelgenoot maakt uit hun leven. Maastricht en Genk zijn de locaties waar het zich afspeelt en hierdoor krijg je ook de indruk tijdens de zoektocht naar antwoorden de samenwerking tussen 2 landen niet geheel vlotjes lopen . Qua werkwijze en administratie. Je voelt de spanning van het onderzoek en heb soms het idee dat je meegaat op onderzoek.


Een boek dat toegangkelijk is , makkelijk leest en je uitstekend in de personages kan inleven.
15 December 2013, 16:02:27
Coenraad
Coenraad
Ik heb R.J Ellory ontmoet in Amsterdam op een Meet & Greet en daar heb ik dit boek gekregen en gesigneerd. Je zit meteen in het verhaal en kan /wil niet stoppen met lezen.
11 Februari 2013, 11:57:03
Coenraad
Coenraad
Ik mocht als ambassadeur van Nacht in Parijs dit boek lezen. Ik had zijn vorige boek Hotel du Lac ook gelezen en dit is totaal anders.

De freelance journaliste Chantal Zwart speelt in dit boek ook weer een hoofdrol zoals ze al in 2 eerdere boeken heeft gedaan.

Nadat politicus Guy Lavillier sterft in het bijzijn van een oud klasgenote van Chantal besluit Chantal een eigen onderzoek in.

Commissaris Jarre wordt op deze zaak gezet en probeert achter de waarheid te komen.

De Roma problematiek die wordt op een hele mooie wijze verwekt in het verhaal. Ook zijn er gedeeltes van een dagboek van Dédée Giraud te lezen. In eerste instantie denk je wat heeft dit met de moord te maken maar gedurende het lezen past het geheel in het verhaal.

Michael Berg heeft doordat hij verschillende aspecten heeft genomen een boek afgeleverd dat vanaf het begin spannend is en je meetrekt wat er zich allemaal aspeelt om achter de waarheid te komen. Wat mij betreft mag Chantal nog vaker terugkomen in zijn boeken.
2 Mei 2012, 10:17:21

Recente activiteit

Coenraad
Coenraad heeft een recensie geschreven over De schaduwmannen door Jens Henrik Jensen.
“Niels Oxen, de hoogst gedecoreerde soldaat van het Deense leger, heeft een nieuwe identiteit aangenomen en werkt bij een afgelegen visvijver in Jutland. Hij pro...” »
Score :
 
 
 
 
 

Een week geleden
De schaduwmannen
Coenraad
Coenraad heeft een recensie geschreven over Meesterdeal door Marlen Beek-Visser.
“Bo van Lierop ontdekt, tot de grote schrik van haar zestienjarige dochter Eva, dat ze een verhouding heeft met haar mentor, een man van tweeënveertig. De spanni...” »
Score :
 
 
 
 
 

Een maand geleden
Meesterdeal
Coenraad
Coenraad heeft een recensie geschreven over Het Dossier door Anya Niewierra.
“Josta Bresse is een zesenveertig jarige vrouw uit het voormalige Oost-Duitsland. Ze is weduwe en woonachtig in het Zuid-Limburgse Mechelen, waar ze als kunstena...” »
Score :
 
 
 
 
 

Een maand geleden
Het Dossier