Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Blogs door Coby Poelman - Duisterwinkel

Hoopvolle treurbeuk

Hoopvolle treurbeuk   We lopen met ons drieën langs de graven, de dorpsgenoten leven voor ons op, de droogte heeft hier sporen nagelat »

Om te zingen!

Om te zingen!   O mooie bosbeekjuffer in zo glanzend blauw, hoe statig is je houding zo keurig in je vouw, hoe fijntjes je vleugel »

Een gedicht uit mijn boek "De voordracht"

Snelwegmuziek Een bus rijdt ons voorbij. “Laat u bussen” lezen wij. “Ik laat me zingen” zei ooit prins Claus. Prinsen »

Een gedicht uit mijn bundel "Beleef de dag"

De klassieken   Radio vier wordt onderbroken, een kinderstem trompettert of de tv wat zachter mag. Als ’t STERlawaai is afgelopen h »

Keukentafelgesprek

Keukentafelgesprek   Zuster, ach laat ook maar, gaat u uw gang maar weer, ik vraag geen aandacht meer, alle begrip.   Als i »

Pastoraal bezoek

Pastoraal bezoek Hij draait zich in het negatieve, spiralend daalt hij af, tobbend over zichzelf en God totdat de pastor met hem bidt, dan leeft hij »

Een gedicht geschreven n.a.v. het boek "Het einde van de eenzaamheid"

Gedicht n.a.v. het boek: Het einde van de eenzaamheid   Verdoofd blijf je achter, nauwelijks tijd te rouwen, tussen de muren van het intern »

Een nieuwe wind

Een nieuwe wind                      en als ik nu eens »

Vroege vogel

Vroege vogel   Water klatert achter matglas, iemand fietste zich een zilte landkaart op een zwart katoenen shirt. Buiten rust een vog »

Hemelvaartsgedachte (een cinquiano)

Hemelvaartsgedachte   Wolkend werd Hij aan het oog onttrokken, Hij houdt zijn oog op ons door wolken heen, troostend. Coby Poelman - Duist »