Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Prikbord

Rutger
Rutger heeft de club verlaten.
26 Juli 2013, 7:57:46
Lifehacking.nl
Sjachar
Sjachar heeft de club verlaten.
3 Juli 2013, 10:15:10
Lifehacking.nl
Caroline
Caroline is lid geworden.
25 September 2012, 13:33:59
Lifehacking.nl
Grieta
Grieta is lid geworden.
31 Oktober 2011, 21:24:09
Lifehacking.nl
Astrid
Astrid
Terugkijkend had ik hoge verwachtingen van het boek "Het Informatie Paradijs" van Guus Pijpers, want ook ik word overspoeld met informatie. Met de mooie beloftes op de achterkant van het boek liep ik al warm om het boek te gaan lezen. Na wat vertraging kreeg ik het boek van de uitgever, via de Lifehacking leesclub, in de brievenbus. Hiervoor overigens nog mijn dank.

Wat mij direct opviel was dat het boek lastig te lezen is door een iets te kleine lettergrootte. Met name de kaders (een voorbeeld of een weetje) zijn minder goed te lezen. Het boek is ook nog op gebroken wit papier gedrukt, waardoor er nog minder contrast was. Vooral 's avonds bij minder licht, had ik moeite met lezen. Bijzonder om op pagina 87 te lezen hoe belangrijk de letterwaarde is.

In de inleiding staat dat het beste wapen tegen te veel informatie kennis is. Halverwege het boek was ik nog steeds informatie aan het lezen over informatie, maar hoe ik nu tijd kon besparen was me jammer genoeg nog steeds niet duidelijk geworden en ik hoopte nog steeds op een duidelijk stappenplan.

Op pagina 34 lees ik dat 70 procent van de mensen de voorkeur geeft aan afbeeldingen. In dit boek worden bij de kaders symbolen gebruikt, zoals een koffer of twee palmboompje, maar ik vraag me af wat een koffer iets zegt over informatie van de gemeente en palmboompjes over tattoos. Ik zou liever wat echte afbeeldingen of cartoons ter illustratie willen zien. Verder in het boek schrijft Guus dat lezen zo traag is en mensen zo sterk visueel zijn ingesteld, maar ik heb in het hele boek geen echte illustratie gezien.

Er komen wel lijstjes van aandachtspunten, oefeningen en opsommingen, maar ik heb dan al te veel informatie gekregen. Bij het lezen had ik het gevoel een schoolboek te lezen en de oefeningen nodigen mij niet uit om ze te doen. Het boek bevat veel informatie over informatie, alleen jammer genoeg, wat bij informatie toch wel belangrijk is, alles zonder bronvermelding. Dit boek zal ik dus niet zo snel iemand aanraden.
18 Augustus 2011, 17:39:13
Lifehacking.nl
Astrid Menick
Astrid Menick: Ik heb geen idee hoe de schrijver in zijn leven zelf omgaat met informatie, maar het klopt wel dat bepaalde dingen die hij uitlegt, hij dat zelf niet toepast in zijn boek.
Ronald
Ronald is lid geworden.
10 Augustus 2011, 22:56:07
Lifehacking.nl
Danielle
Danielle is lid geworden.
1 Juli 2011, 23:54:29
Lifehacking.nl
Frank
Frank
Hallo allen, als het goed is krijgen vijf van jullie de komende dagen een berichtje van Andries, de eigenaar van Boeklezers. Hij zal om je adresgegevens vragen voor de uitgever zodat deze het boek "Informatieparadijs" kan sturen. Ik wil jullie vragen om rond 22 juli een recensie van het boek te plaatsen. Ik ben een weekje op vakantie en zal rond 11 juli weer online zijn!
1 Juli 2011, 23:28:38
Lifehacking.nl
Astrid Menick
Astrid Menick: Spannend... nu dus even afwachten of ik 1 van de vijf ben. In ieder geval bedankt voor deze boekentip en een fijne vakantie!
Astrid Menick
Astrid Menick: Gisteren heb ik het boek van de uitgever ontvangen, dus 22 juli wordt het niet. Ik ben wel gelijk er in begonnen, dus ik hoop binnenkort een recensie te kunnen schrijven.
gdh
gdh is lid geworden.
30 Juni 2011, 13:38:29
Lifehacking.nl
Bart
Bart is lid geworden.
30 Juni 2011, 12:01:52
Lifehacking.nl