Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 Eeuwige schoonheid
Eeuwige schoonheid door E.H. Gombrich
Eeuwige schoonheid, inmiddels in 23 talen uitgegeven, geldt al 45 jaar als een van de meest complete inleidingen in de kunstgeschiedenis. De hele beeldende kuns... »
 
 
 
 
 

Islam in beeld
Islam in beeld door Mirjam Shatanawi
Islam in beeld
Kunst en cultuur van moslims wereldwijdHet Nederlandse beeld van de islam beperkt zich vaak tot clich├ęs. Dit boek presenteert een heel wat g... »
 
 
 
 
 

Vrouwen op den besem en derghelijck ghespoock
Vrouwen op den besem en derghelijck ghespoock door Renilde Vervoort
Pieter Bruegel en de traditie van hekserijvoorstellingen in de Nederlanden tussen 1450 en 1700. Nijmeegse kunsthistorische studies. Hekserij blijft een fasciner... »
 
 
 
 
 

Sporen van moderniteit
Sporen van moderniteit door Michel Draguet & Michelangelo Van Meerten
 »
 
 
 
 
 

Calder Now
Calder Now door Anna Karina Hofbauer, Dieter Buchhart & Donatien Grau
<p><em>Calder Now</em> presenteert een nieuwe visie op het werk van Alexander Calder. Naast kunstwerken van de meester zelf, toont het boek, de catalogus bij de... »
 
 
 
 
 

Jan van Eyck: Het Arnolfini-portret
Jan van Eyck: Het Arnolfini-portret door Ernst Braches
 »
 
 
 
 
 

Greet ten Holte
Greet ten Holte door Roosmarijn Hompe
Al direct na de bevrijding start het ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen (OKW) met het organiseren van exposities van Nederlandse kunst in het bu... »
 
 
 
 
 

Pennen over penselen
Pennen over penselen door *
In 2022 bestaat museum het Mauritshuis in Den Haag 200 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt een unieke publicatie: 'Pennen over penselen'. In dit l... »