Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 Eeuwige schoonheid
Eeuwige schoonheid door E.H. Gombrich
Eeuwige schoonheid, inmiddels in 23 talen uitgegeven, geldt al 45 jaar als een van de meest complete inleidingen in de kunstgeschiedenis. De hele beeldende kuns... »
 
 
 
 
 

Islam in beeld
Islam in beeld door Mirjam Shatanawi
Islam in beeld
Kunst en cultuur van moslims wereldwijdHet Nederlandse beeld van de islam beperkt zich vaak tot clich├ęs. Dit boek presenteert een heel wat g... »
 
 
 
 
 

Vrouwen op den besem en derghelijck ghespoock
Vrouwen op den besem en derghelijck ghespoock door Renilde Vervoort
Pieter Bruegel en de traditie van hekserijvoorstellingen in de Nederlanden tussen 1450 en 1700. Nijmeegse kunsthistorische studies. Hekserij blijft een fasciner... »
 
 
 
 
 

Kunst Versus Schoonheid
Kunst Versus Schoonheid door Adrian David
We leven in een tijd waarin het kunstaanbod groter is dan ooit, grote groepen mensen in aanraking komen met hedendaagse kunst, kunst meer en meer online verhand... »
 
 
 
 
 

Misleiden
Misleiden door
Pas op: de objecten in dit boek zijn vals en verwarrend. Negen Leidse collecties laten zien waarom misleiding de moeite waard is. Voor ons, omdat het knappe obj... »
 
 
 
 
 

De Bormanfamilie en de laatgotische beelden in de Sint-Pieterskerk te Pellenberg
De Bormanfamilie en de laatgotische beelden in de Sint-Pieterskerk te Pellenberg door Carine Pulinckx
<p>In 2007 publiceerde de Heemkundige Kring Libbeke vzw in de reeks "Pellenberg, een eigen verleden deel 2" het boek "Laat gotische beelden in de Sint-Pieterske... »
 
 
 
 
 

Tuinkoepels
Tuinkoepels door Martin van den Broeke & Wim Meulenkamp
Ze zijn het beeldmerk van het buitenleven op Nederlandse buitenplaatsen: tuinkoepels. Ze staan in parken, langs lanen, wegen, vaarten en rivieren. Ze spreken to... »
 
 
 
 
 

Anneke van der Feer
Anneke van der Feer door Andre Stufkens
 »
 
 
 
 
 

Sporen van moderniteit
Sporen van moderniteit door Michel Draguet & Michelangelo Van Meerten
Van bij zijn ontstaan in het begin van de 19de eeuw tot halverwege de 20ste eeuw wist de trein tal van kunstenaars te boeien. Kunstwerken illustreerden de angst... »
 
 
 
 
 

Calder Now
Calder Now door Anna Karina Hofbauer, Dieter Buchhart & Donatien Grau
<p><em>Calder Now</em> presenteert de blijvende en onmiskenbare invloed van de moderne meester op de hedendaagse kunst. Naast kunstwerken van de meester zelf, t... »