Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 Eeuwige schoonheid
Eeuwige schoonheid door E.H. Gombrich
Eeuwige schoonheid, inmiddels in 23 talen uitgegeven, geldt al 45 jaar als een van de meest complete inleidingen in de kunstgeschiedenis. De hele beeldende kuns... »
 
 
 
 
 

Islam in beeld
Islam in beeld door Mirjam Shatanawi
Islam in beeld
Kunst en cultuur van moslims wereldwijdHet Nederlandse beeld van de islam beperkt zich vaak tot clichés. Dit boek presenteert een heel wat g... »
 
 
 
 
 

Vrouwen op den besem en derghelijck ghespoock
Vrouwen op den besem en derghelijck ghespoock door Renilde Vervoort
Pieter Bruegel en de traditie van hekserijvoorstellingen in de Nederlanden tussen 1450 en 1700. Nijmeegse kunsthistorische studies. Hekserij blijft een fasciner... »
 
 
 
 
 

De Zwarte Dood in Venetië
De Zwarte Dood in Venetië door Gerrit Korthals-Altes
La serenissima wordt Venetië ook wel genoemd, de hoogst serene. Een naam die de stad te danken heeft aan haar welvaart en eeuwenlange onafhankelijke politieke p... »
 
 
 
 
 

Luisterfoto
Luisterfoto door Peter de Ruiter
De belangrijkste foto's van vooraanstaande fotografenIn Luisterfoto vertellen drie vooraanstaande fotografen over de vijf belangrijkste foto's uit hun carrière:... »
 
 
 
 
 

Schandalen in de kunst
Schandalen in de kunst door Ruurd G. Mulder
Het pad naar artistieke roem lijkt te zijn geplaveid met schandalen. Veronese wist maar ternauwernood te ontsnappen aan de klauwen van de inquisitie, Rembrandt ... »
 
 
 
 
 

Ikonen
Ikonen door A.L.J. Burgmans
 »