Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» »
 Before they pass away
Before they pass away door Hannelore Vandenbussche
BEFORE THEY PASS AWAY<br/>De verhalen achter de foto's<br/><br/>Het is een van de meest tot de verbeelding sprekende boeken van het afgelopen decennium: Jimmy ... »
 
 
 
 
 

Achterhoekse Vogelroutes
Achterhoekse Vogelroutes door G.W. Knottnerus & George Knottnerus
Negen wandel- en fietsroute door de Gelderse Achterhoek door mooie natuurgebieden vol vogels.  »
 
 
 
 
 

Congo
Congo door Redmond O'Hanlon
In <i>Congo</i> doet Redmond O'Hanlon verslag van zijn poging de volgens de overlevering nog in Congo levende dinosaurussen te vinden. Het resultaat van deze zoektocht is even spannend en uitbundig als zijn voorgaande reisboeken. »
 
 
 
 
 

De Afrikaanse weg
De Afrikaanse weg door Ton van der Lee
De toekomst van Afrika lijkt somberder dan ooit. Oorlog, honger, ziekte, overstromingen, het nieuws blijft slecht. Westerse oplossingen lijken niet te werken. Miljarden zijn er geïnvesteerd in ontwikkelingsprojecten die niets hebben opgeleverd. »
 
 
 
 
 

Japanners komen nooit te laat
Japanners komen nooit te laat door Gijs Van Middelkoop
Japan is voor veel mensen een mysterieus en fascinerend land. Zo ook voor reisschrijver Gijs van Middelkoop. Met een magisch visitekaartje in de hand vertrekt G... »
 
 
 
 
 

Beren op de weg
Beren op de weg door Gijs Van Middelkoop
Gijs van Middelkoop en zijn vriendin Aimée gaan weer fietsen! Dwars door de Rocky Mountains deze keer, in Canada en de USA. Tijdens het eerste deel van hun reis... »
 
 
 
 
 

Amerikanen fietsen niet...
Amerikanen fietsen niet... door Gijs Van Middelkoop
Gijs van Middelkoop en zijn vriendin fietsen van Miami naar San Francisco. Coast to coast, een afstand van 8500 kilometer. Ze willen Amerika leren kennen.<br/><... »
 
 
 
 
 

Het zandkasteel
Het zandkasteel door Ton van der Lee
Filmproducent Ton van der Lee vertrekt, moe van zijn jachtige bestaan naar Afrika om een oude droom te verwezenlijken: de bouw van een huis in de woestijn.

Geïnspireerd door een tekening die Salvador Dalí ooit voor hem maakte, begint hij aan een lange zwerftocht door de Sahara, Senegal en West-Afrika. »
 
 
 
 
 

De weg naar Mekka
De weg naar Mekka door Jan Leyers
Jan Leyers<br/>De weg naar Mekka<br/><br/>Stevenen het Westen en de islam af op een botsing van beschavingen, of zijn we getuige van de groeistuipen van een snel globaliserende en multiculturele wereld? Filosoof en tv-maker Jan Leyers peilde de actuele situatie in de islamitische wereld tijdens een lange en intensieve reis die hem tot aan de poorten van Mekka bracht. »
 
 
 
 
 

Dark star safari
Dark star safari door Paul Theroux
Overland from Cairo to Cape Town. Paul Theroux sets off for Cape Town from Cairo - the hard way. Traveling...... »