Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 De Democratisering van de Europese Unie
De Democratisering van de Europese Unie door Jaap Hoeksma
De Europese Unie vormt de belangrijkste innovatie van het moderne statenstelsel sinds het einde van de middeleeuwen. De Democratisering van de Europese Unie bes... »
 
 
 
 
 

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie
De bestuurlijke kaart van de Europese Unie door Anna van der Vleuten
<p>De afgelopen jaren is de relevantie van de Europese Unie enorm toegenomen door grensoverschrijdende problemen als de COVID-19-epidemie, de energiecrisis, kli... »
 
 
 
 
 

Je hebt het niet van mij, maar...
Je hebt het niet van mij, maar... door Joris Luyendijk
Zelf spreken ze van de 'Haagse kaasstolp' en van 'de vierkante kilometer rond het Binnenhof'. De politici, journalisten, voorlichters en lobbyisten die samen on... »
 
 
 
 
 

Onder populisten
Onder populisten door Anton J├Ąger
Valt er nog iets nieuws te zeggen over populisme? Al jaren worden we bestookt met onheilsvoorspellingen over de populistische apocalyps. Ondertussen werd de stu... »
 
 
 
 
 

Levenslang links
Levenslang links door Erik De Bruyn
Erik De Bruyn verrast in 2007 vriend en vijand door een derde van de stemmen te halen in de voorzittersverkiezingen van sp.a (vandaag Vooruit). Zo belandt hij i... »
 
 
 
 
 

Supergaaf
Supergaaf door Robbert Wigt
Hoe wist Mark Rutte zo veel moeilijke debatten te doorstaan? Hoe kan het dat hij met de VVD keer op keer verkiezingen won? En wat maakt hem zo moeilijk te inter... »
 
 
 
 
 

Amerika's laatste kans
Amerika's laatste kans door Casper Thomas
De Verenigde Staten staan op een tweesprong. Polarisatie, ongelijkheid en politieke verlamming in Washington tekenen een verdeeld land dat niet langer de wereld... »
 
 
 
 
 

Wanhoop in de Wetstraat
Wanhoop in de Wetstraat door Ivan de Vadder
Al 30 jaar lang zorgt 'de kloof met de burger' voor wanhoop in de Wetstraat. Sinds die beruchte Zwarte Zondag in 1991, is nog niemand erin geslaagd die kloof oo... »
 
 
 
 
 

De weg naar slavernij
De weg naar slavernij door F.A. Hayek
<em>De weg naar slavernij</em> heeft velen ge├»nspireerd, maarminstens even zoveel mensen tot woede gedreven:politici, filosofen, economen, gewone lezers; nieman... »
 
 
 
 
 

De winst van eerlijk delen
De winst van eerlijk delen door Lilian Marijnissen
De symptomen zijn onmiskenbaar. Een economie die werkt voor een enkeling maar niet voor de samenleving. Een democratie die wordt gegijzeld door markt en kapitaa... »