Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals Zoutrif door M. Sluis

Buiten is het maandag
Buiten is het maandag
Stijn Bekkering verliest zijn vrouw bij een auto-ongeluk. Omdat hij zelf in het ziekenhuis ligt, heeft hij ook haar begrafenis gemist. Korte tijd later hoort hij dat zijn zoon met de noorderzon is vertrokken. Stijns zoektocht voert hem t... »
Een betere wereld
Een betere wereld
De vijftigjarige Alma werkt aan een historische roman over Dona Isabel, die in 1803 met een groep weesjongens uit Spanje vertrok om de Nieuwe Wereld van de pokken te redden.

Terwijl Alma aan het schrijven is, krijgt ze met aller... »
Vuurdoop
Vuurdoop
Hoewel ze hem nog maar net kent, trouwt Sarah Connor met de knappe Boliviaan Nicol Cort en vertrekt met hem naar zijn vaderland. Ze is ervan overtuigd dat ze genoeg van hem houdt om alle cultuurverschillen te overbruggen. In Bolivia aang... »
In de tijd van de vlinders
In de tijd van de vlinders
In de nadagen van het schrikbewind van generaal Trujillo in de Dominicaanse Republiek worden drie jonge vrouwen in een hinderlaag gelokt en vermoord. Na hun tragische dood heeft het verhaal van de zussen Mirabal mythische proporties aang... »
Christina
Christina
Christina, dochter van een bewindhebber van de Westindische Compagnie, komt aan boord van een compagnieschip in aanraking met de Nederlandse slavenhandel. »
Anne en Isabelle
Anne en Isabelle
"Benoîte en Flora Groult schrijven
vlot, puntig, intelligent
en vaak humoristisch!" Elsevier

Anne en Isabelle, eens twee onafscheidelijke schoolvriendinnen,
komen elkaar na twintig jaar weer tegen.
Hoewel Anne, ... »
Vuurstorm
Vuurstorm
In Vuurdoop - Jeanette Windles succesvolle debuutroman - is Sara Connor ternauwernood ontkomen aan het drugcartel van de Boliviaanse familie Cort Nu probeert ze in Miami tot rust te komen en haar leven weer op orde te brengen, maar dat ... »
Oblomow
Oblomow

'Van Oblomow wordt vaak gezegd dat het gaat over iemand die lui is en altijd op de divan ligt - het 'type' van de vadsige Rus, en een symbool voor de onbeweeglijke Russische maatschappij. Maar lui is Oblomow eigenlijk niet. Hij heef... »
Leven in het land van nee
Leven in het land van nee
opgroeien als meisje in revolutionair Iran »