Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals Zilver, of Het verlies van de onschuld door Adriaan van Dis

Terug naar Oegstgeest
Terug naar Oegstgeest

‘Elke gelijkenis van figuren in dit boek met bestaande personen berust op toeval, behalve in het geval van de ijscoman Blanchard aan de ingang van de Leidse Hout’, schreef Jan Wolkers in het voorwerk van Terug naar Oegstgeest<... »

De witte tijger
De witte tijger
Auteur is Aravind Adiga, en niet zoals hier vermeld T. Cozzens »
De geverfde vogel
De geverfde vogel
De geverfde vogel vertelt het verhaal van een joods jongetje in OostEuropa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij het uitbreken van de oorlog wordt het kind door zijn ouders uit veiligheidsoverwegingen naar het platteland gestuurd. Toch zij... »
Koot droomt zich af
Koot droomt zich af
Kees van Kooten - Koot droomt zich af »
Kort Amerikaans set 1-3
Kort Amerikaans set 1-3
Kort Amerikaans set / 1-3 »
Herberg met het hoefijzer
Herberg met het hoefijzer
De herberg met het hoefijzer speelt zich af in de Balkan, een van de wildste gebieden van Europa. Erwin Raine, een Engelse geoloog, zoekt er koper en ontmoet de bloedwraak van de Malissoren. Hij maakt mee, hoe een vijftienjarige... »
De wereld volgens Garp
De wereld volgens Garp
De wereld volgens Garp is een zeldzaam komische, originele maar ook schokkende roman die John Irving in één klap beroemd maakte. Sinds de verschijning in 1978 hebben miljoenen lezers genoten van de excentrieke, non-conformistische Jenn... »
De kleine blonde dood
De kleine blonde dood
Voor dit luisterboek bewerkte Boudewijn Buch zijn boek De kleine blonde dood tot een 2 cd-uitgave waarin de ontroerende verhalen over zijn zoontje centraal staan. De ik-figuur van dit boek, die Boudewijn Büch heet, doet verslag van d... »
Moordmotieven
Moordmotieven
ELIZABETH GEORGE MOORDMOTIEVEN Tijdens een excursie op het landgoed Abinger Manor wordt een van de bezoekers plotseling onwel. Gelukkig zijn inspecteur Thomas Lynley en lady Helen aanwezig, die hun hulp aanbieden. Douglas Armstrong is ee... »