Boek
Vrijwel al ons dagelijks voedsel komt met allerlei materialen incontact, zoals verpakkingen, materialen om het voedsel in tebereiden (pannen, snijplanken) en om het te nuttigen (borden, glazen,bestek). Om te zorgen dat dit op een voor de consument veilige maniergebeurt, is een indrukwekkende hoeveelheid Europese en nationaleregelgeving opgesteld en nieuwe in voorbereiding.De gehele keten van ruwe grondstofproducenten, producenten vanmaterialen, wederverkopers en verpakkers heeft te maken met dezeregelgeving voor voedselcontactmaterialen. Recentelijk is er veelbeweging in de wetgeving rond de verpakkingsmaterialen; nieuweregelgeving wordt uitgevaardigd als aanvulling op of verandering vanbestaande.De auteur biedt vanuit een langjarige ervaring niet slechts eenverhelderende blik op de toepassing van de regelgeving, maar ook envooral op de soms complexe, chemisch-technische problemen bij devervaardiging, verhandeling en gebruik van de materialen. Controle open handhaving van etiketterings-, traceerbaarheids- en testvoorschriftenzijn daarbij van wezenlijk belang. Producent en consument hebben daarbeiden baat bij.Rob Veraart is scientist bij Keller and Heckman in Brussel. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Niemand