Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals Tranen van de woestijn door Halima Bashir & Damien Lewis

Een kikker in mijn buik
Een kikker in mijn buik
Valerie is zeven als blijkt dat ze nierkanker heeft. Er volgt een spoedopname in het ziekenhuis. Een van haar nieren wordt operatief verwijderd. Ze wordt bestraald. Tien maanden lang krijgt ze chemotherapie. Achttien jaar later kijkt Val... »
Solo
Solo
Tania Aebi is pas achttien jaar als ze de zeilen hijst van haar acht meter lange zeiljacht Varuna. En dan begint het machtigste avontuur van haar leven: ze gaat proberen in haar eentje rond de wereld te varen - een uitdaging die nog nooi... »
De stilte van de onschuld
De stilte van de onschuld
de strijd tegen kinderhandel in Azië »
Granaatappels eten
Granaatappels eten
Sarahs moeder overleed op jonge leeftijd aan borstkanker. Nu ze zelf twee dochtertjes heeft, blijkt ook Sarah slachtoffer van het erfelijke borstkankergen BRCA1 te zijn. In haar strijd tegen deze dodelijke ziekte wordt Sarah geconfrontee... »
twee koffertjes vol mama
twee koffertjes vol mama
Natacha is 31 jaar als ze te horen krijgt dat ze borstkanker heeft. Haar allereerste gedachte gaat uit naar haar kinderen hoe moet dat met hen als ik er niet meer ben? Haar zoon Simon is op dat moment 35 jaar haar dochtertje Marie 4 maan... »
Alek
Alek
Het levensverhaal van topmodel Alek Wek, die haar jeugd doorbracht bij de Dinka-stam in Zuid-Soedan en op haar veertiende vluchtte naar Londen waar ze niet lang daarna werd ontdekt als model. Uitvoerig beschrijft Alek het harde bestaan i... »
Opgejaagd
Opgejaagd
Regentijd in de jungle van West-Papoea. De kleine Sabine Kuegler luistert met haar broer en zus in hun hut aandachtig naar de verhalen van hun moeder over Duitsland. Wat moet het fijn zijn in een land te wonen waar je over geasfalteerde ... »
De ooievaarsclub
De ooievaarsclub
De hoofdpersoon en haar Wederhelft proberen alles om zwanger te worden. Alle stappen op medisch en emotioneel gebied worden zeer uitvoerig beschreven. Aan bod komen onder meer medische onderzoeken, vruchtbaarheidsbehandelingen en het alt... »
Zoeken naar Sophie
Zoeken naar Sophie
De auteur is duidelijk een bekwaam journaliste. Zij beschrijft het leven, de ziekte en de dood van haar dochtertje weliswaar bewogen en toch tot in uiterste consequentie nuchter en reëel. Ook de zoektocht die ze daarna verbeten ondernee... »
De amazone
De amazone
De amazonen zijn een volk van vrouwelijke krijgers uit de mythologie, strijdbare ruiters die hun rechterborst verwijderden om beter te kunnen boogschieten. Petra Top is typisch een amazone van de 21-ste eeuw. Als je altijd moe bent en op... »