Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals Mr. Vertigo door Paul Auster

De New-York trilogie
De New-York trilogie
Broze stad (1985), Schimmen (1986) en De gesloten kamer (1986) vormen samen de fenomenale New York-trilogie van Paul Auster. Het werk dat zijn definitieve doorbraak betekende en waarin Austers liefde voor zijn stad en zijn fascinatie voo... »
Begeerte heeft ons aangeraakt
Begeerte heeft ons aangeraakt
Bij de vuurwerkramp in Enschede verliest Lucas Hunthgburth zijn beste vriend. Alleen zijn werk als conservator Oude Muziekinstrumenten brengt hem enige verlichting in de jaren van duisternis die daarop volgen. Door een telefoontje van ee... »
Brooklyn dwaasheid
Brooklyn dwaasheid
Nathan Glass is negenenvijftig jaar. Hij heeft longkanker, zijn huwelijk is mislukt en hij heeft zojuist de moeizame relatie met zijn enige dochter ook nog verpest. Bij toeval ontmoet hij zijn neef Tom Wood in de tweedehands boekwinkel v... »
Nest
Nest
In Nest schetst Sanneke van Hassel de wereld van een tiental personages. Als de zestienjarige Julia zwanger raakt, is haar omgeving in rep en roer. Achter smeedijzeren hekken en hoge heggen wordt druk naar een oplossing gezocht. M... »
Bono over Bono
Bono over Bono
Gesprekken Met Michka Assayas »
Een volmaakte vendetta
Een volmaakte vendetta

Wanneer Catherine Ducane verdwijnt in New Orleans duikt de lokale politie er meteen bovenop; het gaat namelijk om de dochter van de gouverneur van Louisiana. Maar algauw neemt de zaak een bizarre wending. Nadat het gruwelijk toegetake... »

De Chinese knoop
De Chinese knoop
Ver voor de Tweede Wereldoorlog verlieten vele Chinezen als zeelieden hun door armoede en honger geteisterde vaderland. Soms strandden zij op vreemde kusten en trachtten daar een bestaan op te bouwen. In Nederland verschenen stille manne... »
Slaapkamernachtdieren
Slaapkamernachtdieren
Het Ertussendoortje gaat 's nachts op zoek naar vieze tanden en stinkende monden. Met zijnharige staartje poetst hij al het vuil weg dat nog tussen je tanden zit.De Flurrelmupper wordt vaak voor mug aangezien, omdat hij ongeveer net zo g... »