Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Incendio

- Incendio
 
 
 
 
 
(5)

Julia ontdekt in Italië een onbekend manuscript. Als violiste beseft ze de schoonheid van de muziek en ze koopt het. Eenmaal thuis speelt ze het maar tijdens het spelen gebeurt er een ongeluk. Julia’s dochtertje van drie vertoont ineens vreemd gedrag. Is dat toeval? Later herhaalt zich dit. Dan weet Julia het zeker: de muziek is behekst of… haar dochtertje? Als ze haar gedachten deelt met haar man, voelt ze dat hij haar niet gelooft. Samen met de knappe psychiater Rose, met wie haar man ineens op goede voet lijkt te staan, oefent hij druk op haar uit om zich te laten behandelen. Ten slotte was haar moeder psychiatrisch patiënt. Julia besluit om uit te zoeken wat de geheimzinnige krachten zijn van het manuscript en vlucht.
Incendio stelt boeiende vragen: wat is ingebeeld en wat echt? Kan gewetenloos gedrag of krankzinnig gedrag erfelijk zijn? Een spannende novelle met veel inhoud en een onverwacht slot.

Meer recensies