Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Het meisje dat vergeet door Bram Dehouck

Het meisje dat vergeet is 1 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 4.0. Het boek is 2 keer gelezen.
Anoniem
- Het meisje dat vergeet
 
 
 
 
 
(5)

De laatste tijd zijn veel mensen in de ban van het boek "Voor ik ga slapen" van S.J. Watson, waarin verteld wordt over een vrouw die elke ochtend wakker wordt met een gewist geheugen.
Bram Dehoucks boek "Het meisje dat vergeet" gaat in grote lijnen over precies hetzelfde, alleen dit verhaal is waargebeurd. Door een ongeluk in 2002 raakt Brams zusje Geertrui in een coma, waar ze pas weken later weer uit ontwaakt. Er blijkt o.a. iets met haar geheugen te zijn: ze kan de dingen die ze doet gewoonweg niet onthouden. Alles wat ze weet, weet ze door een bord dat in de keuken hangt en waarop dagelijks wordt geschreven wat ze moet doen en wat ze gedaan heeft. Maar zelfs dat is geen garantie dat ze niet vergeet wat ze tien minuten eerder gedaan heeft.
Het meisje dat vergeet is een aangrijpend verhaal over een jonge vrouw wiens herinneringen slechts bestaan uit pasgebeurde momenten, voordat ze ze weer volkomen vergeet. Ik heb enorme respect voor Bram en zijn ouders en broer, die met zoveel liefde en geduld het leven van hun zuster en dochter op de rails weten te houden.