Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Grand Hotel Europa

- Grand Hotel Europa
 
 
 
 
 
(5)

Grand Hotel Europa is het beste boek dat ik in lange tijd gelezen heb. Het zit zo vol met rijke thema's, van de nadelen van massa-toerisme tot de teloorgang van ons continent en passant par immigratie, kunstgeschiedenis, het gevaar van nationalisme, hedendaagse kunst, muziek en nog wat meer, dat ik het zou meenemen op een onbewoond eiland ! Bovendien is de toon soms ronduit hilarisch : de auteur schrijft met voldoende humor, of zelfspot, om sympathie van de lezer voor hem of zijn personage (maar volgens mij is het een en dezelfde persoon) op te wekken. Hij heeft duidelijk de pest aan Aziatische toeristen, maar ook aan Amerikanen, om Nederlanders niet te vergeten.
Concluderend is Grand Hotel Europa een prachtig biografisch boek over liefde, vriendschap en verdriet. Dit alles met een flinke dosis humor. Je zult zeker veel herkennen uit dit boek en kunnen lachen en wellicht zelfs mee kunnen huilen. Een heerlijk dik boek wat je zeker gelezen moet hebben om meer te weten te komen over kunst en geschiedenis en het continent Europa

Meer recensies