Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Dodelijk patroon door Jo Nesbø

Dodelijk patroon is 2 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 5 keer gelezen.
Anoniem
- Dodelijk patroon
 
 
 
 
 
(5)

Met Dodelijk patroon sluit Jo Nesbø de Oslo trilogie af, zijn beste in deze reeks. Voldoende spannende verhaallijnen en juist op het moment dat je denkt dat het wel allemaal heel gemakkelijk wordt opgelost, weet Neslo er toch weer zo’n twist aan te geven dat alles wat logisch lijkt helemaal anders is. Dat maakt hem een waar meester in dit vak.

- Dodelijk patroon
 
 
 
 
 
(3)

Dit was de tweede keer dat ik dit boek las. En, in tegenstelling tot het tweede deel van de trilogie, herinnerde ik me dat ik deze had gelezen. Niet dat ik me het einde herinnerde, maar ...

Ik vond het boek de tweede keer beter dan de eerste keer. Waarom weet ik niet precies, misschien ben ik nu meer gewend aan de manier van schrijven van deze auteur.

Op een bepaald moment raakte ik mijn geduld met de personages in dit boek kwijt. Er is een corrupte agent, Harry weet wie hij is, maar heeft geen manier om het te bewijzen. En dan, net als alles verloren lijkt, draait het verhaal en komt er een goed einde. Het 'oplossing van de cirme' deel van dit boek was zwak aan het einde, als je het mij vraagt.
Harry heeft geen toegang meer tot de politiecomputers en -methoden en wat hij weet hangt volledig af van een collega die hij vertrouwt en van een vriend die als taxichauffeur werkt.
Hoe hij nog steeds (helemaal alleen) de seriemoordenaar te pakken krijgt, Rakels zoons, zijn gedetineerdes én zijn eigen leven redt EN eeneinde maakt aan de praktijken (en het leven) van de corrupte agent ... dat is gewoon een beetje teveel voor mij om te geloven wat een versleten, nauwelijks nuchtere agent kan doen in zijn eentje.