Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van De zoon uit Spanje door T. de Loo

De zoon uit Spanje is 1 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 7 keer gelezen.
Anoniem
- De zoon uit Spanje
 
 
 
 
 
(4)

Een zonnig boekje voor de zonnige dagen. Al bleek de inhoud helemaal niet zo zomers als de cover deed vermoeden (de achterkant overigens ook niet, maar dat maakt niet uit).

Pa is erg ziek, zijn spieren werken steeds slechter. Zijn kinderen verwachten dat hij dit jaar zijn laatste verjaardag zal vieren en daarom zal het een dag moeten worden, die niet vergeten wordt. Dochter Hilde besluit om haar ‘uit het nest gegooide’ broer Bardo uit te nodigen voor een vereniging met zijn vader.

Bardo komt inderdaad langs en het zal ook een feestje worden die nooit vergeten wordt, maar of dat was wat Hilde had gehoopt te creëren, laat ik aan de lezer over om uit te vinden. Immers daar draait het hele boekje om.

Ik wist niet zo goed wat ik van dit boekje kon verwachten, ik heb het langgeleden voor mijn literatuurlijst van school besteld. De boeken die ik toen heb gelezen vielen nogal tegen. Maar, dit boek vond ik best leuk om te lezen. Het zette me aan het denken over de zoveel verschillende levensstijlen die in een gezin kunnen voor komen. Hoe ver mensen eigenlijk uit elkaar kunnen liggen, terwijl ze familie zijn.

Ondanks dat het boek alleen maar gaat over de verjaardag van pa en de mensen die er vluchtig op terugblikken, heeft het veel meer laten zien. Tessa de Loo laat je tussen de scheurtjes van het verleden kijken om te begrijpen waarom de vier kinderen en hun vader zo ver van elkaar verwijderd zijn. Mooi geschreven!