Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van De laatste profeet door Han Peeters

De laatste profeet is 4 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 4 keer gelezen.
Anoniem
- De laatste profeet
 
 
 
 
 
(4)

Historisch wetenschapper Emile van Straten is samen met zijn vriendin Jenny Pevelier met hun zeilboot begonnen aan een wereldreis.
Tijdens de reis wordt Emile benaderd door Unesco.
Na dit onderzoek volgen er nog meer ontdekkingen die grote gevolgen hebben voor de oorsprong van de beschaving. Maar later blijkt dat we niet alleen zijn in dit umniversum en dit is de aanzet voor grote gevolgen....

Han Peeters gaat in De laatste profeet de strijd aan tussen goed en kwaad in verschillende verhaallijnen.
In het begin krijg je hoop kennis voorgeschoteld over de Goden van weleer en dat de mens steeds meer hun hersenen niet gebruiken.
Emile en Jenny zijn de verkozen tot de nieuwe verlossers en gaan de strijd aan om de wereld te veranderen zodat oa de hebzucht van de mens verdwijnt. Hij sticht het Osisme en de OgenOOtschap. hij slaagt erin om een groot deel van de bevolking achter zich te krijgen.
Hij stuit op een gegeven moment op verzet van de onderwereld en de strijd barst los.....
Vragen zijn er volop als je dit boek leest en het wordt gedurende het verhaal allemaal duidelijker.
Wat is nu waar en niet ..... is dit allemaal mogelijk is wel wat me tijdens dit boek bezig hield. Ook de doofpot affaires komen aan bod en dat is nu nog steeds zo.
Tijdens het lezen val je van de ene verbazing in de andere en dit hou je scherp en je aandacht blijft er dan ook volledig bij. Spanning is er volop aanwezig en wordt mooi opgevoerd.

Han Peeters heeft met De laatste Profeet een boeiend en interessant boek neergezet dat je tot nadenken zet tijdens en na het lezen ervan.

- De laatste profeet
 
 
 
 
 
(4)

Eerder heb ik niets gelezen van Han Peeters. Ik heb waarschijnlijk al veel moois gemist. De Laatste Profeet is zijn zevende boek, waarmee hij zijn favoriete genre gevonden heeft, zoals hij zelf aangeeft.
Emile van Straten en zijn vriendin Jenny beleven een fantastisch (in elke betekenis) avontuur in dit verhaal. Steeds krijgt de lezer een verwijzing naar een gebeurtenis in het verleden (uit de Bijbel en ook over verdwenen samenlevingen) die gekoppeld wordt aan een handeling in het verhaal. Heel knap gedaan.
Het boek deed me meteen denken aan de boeken van Dan Brown (allerlei symbolen) en Clive Cussler (gebeurtenissen uit het verleden).
In het verhaal zorgen de verschillende verhaallijnen, dat het boek een prachtig geheel wordt van een combinatie van fictie en non-fictie. Soms Science Fiction of Fantasy. Maar zeker ook een thriller.

Er is in dit verhaal duidelijk een gevecht gaande tussen Goed en Kwaad. Dat gevecht wordt uitgevochten door de God van het Kwaad en Emile van Straten die de voorzitter van het OgenOOtschap is en zijn aanhangers. OgenOOtschap is een wereldwijde organisatie, die alle valuta heeft doen verdwijnen en daarvoor O in de plaats heeft gebracht, om op deze manier de hebberigheid van de mens in te perken.
Markant is dat hier een cyber attack plaats vindt waardoor het betalingsverkeer wordt verstoord.

Al lezend heb je enorm veel vragen, maar gaandeweg het verhaal worden veel vragen beantwoord.
Ik heb wel veel opgezocht omdat ik niet helemaal precies wist wat bedoeld werd met hetgeen waar naar verwezen werd. Een beetje het verhaal van de klok en de klepel. Maar dat was geen belemmering, eerder een prikkeling. Het is alsof je een doos vol verrassingen open trekt, waar nog veel van ingepakt zit. Veel te ontdekken dus voor de lezer!

Ik heb het boek heel graag gelezen.

Ik waardeer dit boek met 4/5 sterren.

- De laatste profeet
 
 
 
 
 
(3)

Emile en Jenny maken een zeiltocht rond de wereld. Hierbij raken ze verwikkeld in een gerucht rond het verzonken eiland Atlantis. Hun taak is het dit op waarheid te onderzoeken. Vanuit dit eerste avontuur rollen ze van het één in het ander. Zoals in Peeters vorige boek is hier ook weer sprake van een leuke wisselwerking tussen feit en fictie, hetgeen je regelmatig aanzet tot naspeuren op Google. Later in het boek wordt het meer sf en gaan de veranderingen iets te snel. Ook vind ik dat de mensheid erg makkelijk het nog bestaan van de Griekse en Romeinse goden accepteert.
Han Peeters is een belezen auteur die veel kennis heeft van de zaken waar hij over schrijft. In het boek ‘De eieren van de keizer’ verloopt het verhaal heel geloofwaardig. Daardoor leef je eenvoudiger mee met de hoofdpersonen. In dit boek zijn de gebeurtenissen zo extreem dat het verhaal niet meer geloofwaardig is. Dat is jammer. Maar alles bij elkaar toch een goede science fiction/thriller.

- De laatste profeet
 
 
 
 
 
(5)

De laatste profeet, auteur Han Peeters. 11 November 2014

De laatste profeet is een ingenieus boek, dat gaat over de oeroude strijd tussen goed en kwaad.
Zaken die stelsel matig geprobeerd zijn in de doofpot te stoppen passeren de revue.
Buitenaards leven en vliegende schotels bijvoorbeeld, zijn door de NASA verzwegen, zo wordt beschreven in dit meeslepende verhaal.
De Aarde is, in beginsel gemaakt voor intelligent en harmonisch leven opgebouwd uit de geometrie
en met het gebruik van de elementen.
Dan verdwijnen een aantal Goden van de Aarde en slagen verlossers er niet in de mensheid terug te brengen naar het gebruik van hun oorspronkelijke intelligentie door volledig gebruik van hun hersen-capaciteit.
De God Kronos besluit na Jezus en Mohammed nog een laatste poging te doen en verwekt nog een maal een profeet.
Geweldig zijn de verwijzingen naar de Bijbelboeken en fantastisch de relatie met de wereldgeschiedenis, mythes en Godheden.
Subliem is het hoe geometrie wordt neergezet evenzoveel als het gebruik van de elementen.
Het boek zet aan tot nadenken en roept vraagtekens op.
In mijn ogen is dit een boek dat mensen die nog niet ontwaakt zijn in een keer tot een helder bewustzijn oproept.
Wat mij betreft een literair hoogstandje.

Deze recensie is geschreven door, Esther Scholten