Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals De jongens uit Brazilie door Ira Levin

Coma
Coma
De knappe en energieke Nancy Greenly wordt in het ziekenhuis opgenomen voor een kleine medische ingreep. Maar al direct na het begin van de operatie gaat er iets mis en Nancy zal nooit meer ontwaken. De sportieve Sean Berman moet geopere... »
1984
1984
Nieuwspraak, Big Brother, het vocabulaire uit 1984 is in onze taal opgenomen en een eigen leven gaan leiden. De roman van George Orwell uit 1949 over de strijd van Winston Smith, ambtenaar op het ministerie van Waarheid, tegen de alles d... »
De mammoetjagers
De mammoetjagers
DE STAM VAN DE HOLEBEER brengt ons terug naar het begin van onze beschaving, ruim 35.000 jaar geleden. De hoofdpersoon is Ayla, die de toekomst van de mensheid in haar bloed heeft. Bij een aardbeving heeft zij haar familie verloren. Als ... »
Dood onder geestelijken
Dood onder geestelijken
Zakentycoon Sir Alred Treeves is niet gewend dat hem iets geweigerd wordt. Wanneeer hij Adam Dalgliesh vraagt om de dood van zijn zoon te onderzoeken, moet de dichterlijke speurder van Scotland Yard wel toezeggen. De dood van Ronald Tree... »
The best of lonely planet
The best of lonely planet
Tony Wheeler (Red.), The best of Lonely Planet

Kiespijn maar een tandarts die je taal niet spreekt, onverwachte ontmoetingen met beren en kangoeroes, of de buitenlandse toiletetiquette: het maakt allemaal deel uit van het dageli... »
Het moordkabinet
Het moordkabinet
Op uitnodiging van een oude vriend brengt Adam Dalgliesh een bezoek aan het Dupayne Museum, een klein privé-museum gelegen aan Hampstead Heath. Als een week later een van de bewindvoerders van het museum op gruwelijke wijze wordt vermoo... »
Ontvoerd
Ontvoerd
Hij werd op brute wijze ontvoerd, en zat vijftien maanden in een donker hok van anderhalf bij twee meter tussen de insecten en de muizen. Twintig maanden lang zag hij geen gezichten: hij werd bewaakt door zwaarbewapende mannen met masker... »