Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

De hel van Octagon

- De hel van Octagon
 
 
 
 
 
(5)


‘De Hel van Octagon’, geschreven door Han Peeters.     
Recensie: Esther Scholten.

Opnieuw een boek van grote klasse van de auteur Han Peeters. De laatste Profeet, Han & Eva maar ook Afscheidsboek en De Verscheurde Vrouw zijn titels die op zijn naam staan en die door mij als zeer goed zijn beoordeeld.

Veel wereld- en regeringsleiders, rechters en andere lieden met grote maatschappelijke invloed zijn in De Hel van Octagon corrupt. Het bolwerk van de illuminati bestaat daarnaast uit personen die niet schuwen om te moorden en te verkrachten op een macabere en lugubere wijze. Lijken verdwijnen zonder een spoor achter te laten. Het zijn scenario’s die ook de realiteit kunnen zijn.

In De Hel van Octagon belanden Lysanne en Ruud - de hoofdpersonen uit De Verscheurde Vrouw - in een kasteel waar gruwelijkheden plaatsvinden. Slachtoffers worden gedrogeerd om hun emoties af te vlakken, waarna ze worden geofferd in satanistische rituelen.

Het is een verhaal waarbij je steeds op het puntje van je stoel zit en je tot je afschuw constateert dat er linken met de realiteit bestaan. Je hoopt dat Ruud en Lysanne eraan zullen ontsnappen, maar het bolwerk is een gedegen dichtgetimmerd geheel. Dat weet Peeters feilloos weer te geven en ook dat er geen haan naar kraait, omdat de daders immers boven de wet staan. Van veel doofpotten licht hij het deksel.

Han Peeters zet met dit boek zijn eigen leven op het spel.

Geloof je me niet?
Lees, en oordeel zelf.

Meer recensies