Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van De dirigente door Helen Lacroix

De dirigente is 3 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 4 keer gelezen.
Anoniem
- De dirigente
 
 
 
 
 
(3)

Toen ik aan het verhaal begon had ik moeite om het boek weg te leggen. Het was een erg spannend verhaal dat steeds bizarder vormen ging aannemen.
Mensen die met koren en muziek te maken hebben zullen veel herkennen in het verhaal. Herkenbaar ook het gevoel dat je deelt met je huisdier, in dit geval honden.
Het karakter van elk personage dat werd geïntroduceerd, werd erg goed neergezet.

Er werd wel veel herhaald en er zaten jammer genoeg veel spelfouten in. Het was nog prettiger lezen geweest als het verhaal goed was geredigeerd, want de foutjes belemmeren de vaart in het verhaal. Toch ben ik van mening dat het verhaal goed en spannend in elkaar steekt en heb ik het geboeid en met plezier gelezen. Een bepaalde scene was zo goed omschreven, dat ik de pijn letterlijk voelde. Dit verhaal, deze auteur, verdient een goede redacteur, en dat is opbouwend bedoeld.

- De dirigente
 
 
 
 
 
(1)

Ik heb altijd zoiets van dat de cover van een boek me moet aanspreken en dat kan ik bij dit boek niet zeggen maar daar liet ik me niet van weerhouden om het toch onbevooroordeeld te lezen. In het begin vond ik het een mooi verhaal maar hoe verder ik ging hoe meer ik me begon te ergeren. Dikwijls komt hetzelfde terug in het verhaal en soms voel ik me een klein kind dat zou vergeten wat er gezegd geweest is. Ook staan er soms fouten zoals op pagina 85 : "zodat ze niet bang hoefde te zijn dat hij opengebroken ingebroken"Van dat deel van de zin kan ik niet veel maken. Ook vind ik dat het verhaal niet klopt, het is zo bij de haren getrokken. De hoofdstukken zijn ook soms wel heel klein, een halve pagina per hoofdstuk, zo kom je vlug aan 63 hoofdstukken. Ik vind het ook raar dat het hoofdstuknummer onderaan de pagina staat en niet bovenaan waar het nieuwe hoofdstuk begint. Ook het einde is raar, ik had graag geweten hoe het nu verder ging maar dat zullen we nooit weten. Dus ik kan er geen goede recensie voor geven

- De dirigente
 
 
 
 
 
(4)

Een boeiend boek dat prettig leesbaar is, vooral als je veel van honden houdt zul je hier herkenning in vinden. De verhaallijn is goed opgebouwd. Toch zou het boek aan kwaliteit winnen als er nog een keer kritisch gekeken wordt naar een groot aantal correctiefoutjes. Ook kan er mijns inziens veel geschrapt worden in de gedetailleerde beschrijvingen die afleiden van het verhaal. In het eerste deel van het boek wordt erg uitgebreid op de dingen ingegaan en herhaaldelijk verteld wat de lezer al weet. Hoe verder je in het boek komt, des te meer spanning tref je aan. Dat boeit aan de ene kant, aan de andere kant zijn veel acties en plannen onwerkelijk en naïef.
Lezers die zelf in een koor zingen zullen veel herkenning vinden en zullen het boek daarin waarderen. Ook roept het boek emotie op, in die zin is het knap geschreven. De auteur heeft zich heel goed ingeleefd in de rol van dirigente of ze schrijft vanuit eigen ervaring waarbij je mag hopen dat dit niet geldt voor de tweede helft van het boek. Ook beschrijft ze psychologische gedachten die helpen om in bijzondere situaties te kunnen overleven. Dat is weer een krachtige ontwikkeling in het boek. Ik heb het met veel plezier gelezen en geef graag de verbeterpunten door als opbouwende kritiek. Misschien leuk om te vertellen dat ik dit boek tijdens enkele lange autoritten in zijn geheel aan mijn medepassagier heb voorgelezen. Ook hij heeft de hele tijd geboeid zitten luisteren.