Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van De boekendief door Markus Zusak

De boekendief is 11 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 4.0. Het boek is 74 keer gelezen.
Anoniem
- De boekendief
 
 
 
 
 
(5)

Wat kan ik zeggen over dit boek. De boekendief is spannend, zonder een thriller te zijn. Het is een roman, zonder sentimenteel te zijn. Het is een oorlogsboek, zonder somber te zijn. Dit boek is alles en niets. Het is uniek. Lees het!

- De boekendief
 
 
 
 
 
(5)

Prachtig intens boek! Mooi geschreven vanuit een interessant "karakter".

- De boekendief
 
 
 
 
 
(5)

De manier waarop de boekendief gebracht werd, is vernieuwend en prachtig. De schrijver toverde "de dood" om in een persoon die treurt om elke dood, die lacht om elke grap, die meeleeft met de mensen en die bovenal de boekendief bewondert. Vanuit zijn perspectief wordt het verhaal verteld. Het boek speelt zich af tijdens de tweede wereldoorlog, maar daar ligt de nadruk niet op.

Ik las dit boek heel graag, maar het is moeilijk om aan te beginnen omdat de Dood je toespreekt en dat in het begin niet helemaal duidelijk is. Maar het is zodanig mooi geschreven dat je wel moet verder lezen. De tekst wordt meermaals onderbroken door citaten en dat is ook origineel. Dit boek is zeker een aanrader omdat het een mooi verhaal bevat én het prachtig geschreven is.

- De boekendief
 
 
 
 
 
(4)

Ik houd van dit boek omdat het uit zo'n bijzonder gezichtspunt is geschreven en omdat het over de diepe betekenis achter woorden gaat.

- De boekendief
 
 
 
 
 
(5)

Ik vind dit een zeer goed boek, vol met prachtige beschrijvingen. Het beste aan dit boek was dat "de dood" de verteller was, dat het vol stond met prachtige beschrijvingen en het onverwachte plot. Eigenlijk heb ik over dit boek helemaal niet negatief aan te merken.

- De boekendief
 
 
 
 
 
(5)

Ik heb onlangs ook de film gezien. Heel mooi, maar niet zo prachtig als het boek!! Ik raad het iedereen aan om het te lezen. het is een prachtig verhaal over vriendschap, en je krijgt een hele andere kijk op `de Dood`.

- De boekendief
 
 
 
 
 
(4)

Het boek begint langzaam...maar langzaam komt het verhaal op tafel

- De boekendief
 
 
 
 
 
(5)

Wat een prachtig boek! Ik heb eigenlijk niks toe te voegen aan alle reacties.
Ook ik moest eerst even wennen aan de schrijfwijze, maar na een poosje zit je helemaal in het verhaal. Het einde is zeer ontroerend en heb het met een brok in mijn keel uitgelezen. Prachtig!

- De boekendief
 
 
 
 
 
(5)

Geweldig boek, niet alleen voor jongeren

- De boekendief
 
 
 
 
 
(4)

wat een geweldig boek. kon het niet wegleggen. heel apart geschreven, maar niet storend. echt een aanrader!