Boek
Paula Wolfert brengt het zuidwesten van Frankrijk de inwoners en het voedsel in kaart in een verzameling van recepten bestaande uit een inventarisatie van gerechten van groot moeders en de kookkunst van regionale chefkoks. Door de jaren heen werden de traditionele gerechten verfijnd tot wat nu het hart is van een delicate streekkeuken. Ze proefde verschillende versies van een gerecht alvorens ze te omgeven door de literatuur en mondeling overgeleverde verhalen en er haar eigen methoden en technieken op toe te passen die ze van verschillende koks leerde. Dit is een boek voor iedereen die een regionaal maal prefereert boven de haute cuisine en zich wil laten verleiden door de volle smaken van het land.Een zoektocht naar de perfecte cassoulet dat was voor Paula Wolfert de aanleiding om naar het zuidwesten van Frankrijk te reizen. Al snel ontdekt ze er de gastronomische genoegens van de cuisine du terroir foie gras truffels cpes armagnac confits pat ingemaakte pastei ham uit Bayonne roquefort zachte geitenkaas walnoten en kastanjes en natuurlijk die perfecte cassoulets. Paula Wolfert brengt het zuidwesten van Frankrijk de inwoners en het voedsel in kaart in een verzameling recepten bestaande uit een inventarisatie van gerechten van grootmoeders en de kookkunst van regionale chefkoks. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.