Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals De New-York trilogie door Paul Auster

Brooklyn dwaasheid
Brooklyn dwaasheid
Nathan Glass is negenenvijftig jaar. Hij heeft longkanker, zijn huwelijk is mislukt en hij heeft zojuist de moeizame relatie met zijn enige dochter ook nog verpest. Bij toeval ontmoet hij zijn neef Tom Wood in de tweedehands boekwinkel v... »
Het boek der illusies
Het boek der illusies
David Zimmer, professor in Vermont, verliest zijn vrouw en twee zoontjes bij een vliegtuigongeluk. Hij is sprakeloos van verdriet. Op een avond ziet hij op televisie een stukje van een verloren gegane stomme film, gemaakt door een komiek... »
Mr. Vertigo
Mr. Vertigo
In Mr. Vertigo keert Paul Auster terug naar de veelbewogen jaren twintig en dertig in de Verenigde Staten. Het zijn de jaren van Babe Ruth, Charles Lindbergh, de Drooglegging, de gangsters in Chicago en de beurskrach van Wall Street. Het... »
Begeerte heeft ons aangeraakt
Begeerte heeft ons aangeraakt
Bij de vuurwerkramp in Enschede verliest Lucas Hunthgburth zijn beste vriend. Alleen zijn werk als conservator Oude Muziekinstrumenten brengt hem enige verlichting in de jaren van duisternis die daarop volgen. Door een telefoontje van ee... »
De opwindvogelkronieken
De opwindvogelkronieken
Het noodlot slaat wel erg hard toe bij Töru Okads: hij raakt zijn baan kwijt, zijn kat is spoorloos en dan komt zijn vrouw ook ineens niet meer thuis na haar werk. De tocht die daarop volgt, op zoek naar zijn vrouw en kat, brengt hem in... »
De jacht op het verloren schaap
De jacht op het verloren schaap
De hoofdpersoon van De jacht op het verloren schaap, 'een held van onze tijd', is een jongeman van tegen de dertig die samen met zijn vriendin, een meisje met sensationeel mooie oren, op zoek gaat naar een zeer speciaal schaap met een st... »
Lucht
Lucht
Japan, lente 1964, de eerste bloesems laten hun takken los. De vijfenveertigjarige Kudo Yamamoto leeft teruggetrokken in het ouderlijk huis aan de voet van de Berg, waar hij zijn allesomvattend gedicht wil schrijven. Een brief uit het We... »
Dansen met de duivel
Dansen met de duivel
Wat gebeurt er als de man die je ooit liefhad een moordenaar blijkt te zijn? Voor dat dilemma komt rechercheur Catrin Thomas te staan wanneer het lichaam van haar ex wordt gevonden in het donkere water van Cardiff Bay. Het politierapport... »
Rusteloos
Rusteloos
EEN OPWINDENDE SPIONAGEROMAN VAN EEN VAN DE TALENTVOLSTE BRITSE SCHRIJVERS. 'Enerverend (...) Boyd kan meer dan een onderhoudende plot construeren en hardboiled thrillerproza schrijven, dat bewijst RUSTELOOS. ' DE VOLKSKRANT Wat gebeurt ... »