Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals Belshazzar's dochter door B. Nadel

De kat die de brief bracht
De kat die de brief bracht
Geheel onverwacht is verslaggever Jim Qwilleran in het gelukkig bezit gekomen van geld, veel geld. Hij heeft een fortuin geërfd, de Klingenschoen-miljoenen.Koko en Yum Yum, zijn Siamese katten, hebben weinig moeite met dit nieuwe luxe l... »
Arabesk
Arabesk
een inspecteurs Ikmen & Suleyman-detective »
Vandaag geen pont
Vandaag geen pont
Een stad verscheurd tussen twee werelddelenIn Istanbul pendelen de hele dag ponten heen en weer tussen de twee continenten Europa en Azië. De inwoners van deze wereldstad steken de Bosporus over om naar het andere deel van de stad te ga... »
Aan de oevers van de Bosporus
Aan de oevers van de Bosporus
IRFAN ORGA AAN DE OEVERS VAN DE BOSPORUS Aan het begin van de twintigste eeuw, in de nadagen van het Osmaanse rijk, werd Irfan Orga in Istanbul geboren. Zijn ouders stamden uit welvarende families. Zijn moeder trouwde toen ze dertien jaa... »
Bevroren hart
Bevroren hart
In een Mechelse flat wordt in een badkuip een vrouwenlichaam gevonden. In het bad is opvallend weinig bloed aanwezig, wat erop zou kunnen wijzen dat het slachtoffer post mortem in de kuip is gelegd. De autopsie brengt aan het licht dat h... »
De orde
De orde
Op vrijdag 13 oktober wordt in Granada imam Kamal Shoukri vermoord. Op zijn lichaam wordt een kleine, witte lap gevonden met in het midden een rood kruis. Drie dagen later vindt er weer een executie van een imam plaats, ditmaal in Barcel... »
Winter in Madrid
Winter in Madrid
Voor de liefhebbers van Carlos Ruiz Zafón en Sebastian Faulks Najaar 1940, de Spaanse burgeroorlog is voorbij en Madrid ligt in puin. De bevolking lijdt honger terwijl de nazi's oprukken in Europa. Spanje heeft zich neutraal verklaard... »
De stemmen van de Pamano
De stemmen van de Pamano
'Moeiteloos springt Cabré (...) heen en weer door de bijna vijf decennia die De stemmen van de Pamano omvat. Soepel laat hij zijn verhaal verglijden van beschrijving naar inwendige monoloog, van voor- of terugblik naar verzuchting en va... »
Jouw hart is van mij
Jouw hart is van mij
De wereld van de 34-jarige Ryan Perry ziet er zonnig uit. Hij is gezond, zeer succesvol in zijn werk, heeft een leuke vriendin en trouwplannen. Totdat er een ongeneeslijke hartkwaal bij hem wordt ontdekt. Ryan komt op de lijst te staan v... »
Zwarte seconden
Zwarte seconden
Negen dagen voor haar tiende verjaardag verdwijnt Ida Joner. Zelfs haar fiets wordt niet teruggevonden.Helga Joner beleeft de nachtmerrie van alle moeders. Haar dochter Ida gaat even naar de kiosk om een tijdschrift over paarden en wat k... »