Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De koude oorlog (luisterbox)
De koude oorlog (luisterbox)
Vier tophistorici over de Koude Oorlog. Jacco Pekelder vertelt over de oorzaken, het ontstaan en het verdere verloop van de Koude Oorlog. Frans Verhagen beha... »
 
 
 
 
 

Verboden boeken
Verboden boeken
Sinds de uitvinding van de boekdrukkunst zijn er altijd bepaalde boeken verboden geweest. Werken op het gebied van de wetenschap, filosofie, godsdienst, seks... »
 
 
 
 
 

Van het socialisme, de dingen die voorbij gaan
Van het socialisme, de dingen die voorbij gaan
De ddr is al vijfentwintig jaar geleden verdwenen, maar was nog nooit zo populair. Er verschijnen prachtige en goedbezochte films over de geschiedenis van de... »
 
 
 
 
 

Waarom Duitsland?
Waarom Duitsland?
In West-Duitsland voltrok zich na 1945 een wonder. In de luwte van het Wirtschaftswunder bloeide de democratie op. De Bondsrepubliek ontwikkelde zich tot een... »
 
 
 
 
 

De Koude Oorlog
De Koude Oorlog
In 1945 eindigde de ene oorlog en begon de volgende. Of misschien was de Koude Oorlog slechts de volgende fase van een oorlog die in 1914 was begonnen en zou... »
 
 
 
 
 

Na de catastrofe
Na de catastrofe
De Eerste Wereldoorlog is de 'oercatastrofe' van de twintigste eeuw. Naast miljoenen doden en invaliden veroorzaakte de oorlog na 1918 in Europa grote politi... »
 
 
 
 
 

De Eerste Wereldoorlog
De Eerste Wereldoorlog
De eerste werkelijk totale oorlog, 'de oorlog om een eind aan alle oorlogen te maken' zoals de Eerste Wereldoorlog bekend werd, schokte de wereld door zijn o... »