Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Waarom komt u ons hinderen
Waarom komt u ons hinderen
We kregen er de afgelopen jaren wekelijks wel een telefoontje of een email over: of we nu eindelijk Willem Jan Ottens essaybundel Waarom komt U ons<br/>hinde... »
 
 
 
 
 

De vlek
De vlek
De legendarische saxofonist Abe Kans hoort in het ziekenhuis dat hij een enorme vlek op zijn longen heeft. De Braziliaanse priester Josephsson verneemt op di... »
 
 
 
 
 

Pascal
Pascal
Behalve een buitengewoon begaafde wetenschapper was Pascal (1623-1662) ook een religieuze denker, die met zijn diepgang en sensibiliteit nog steeds weet te b... »
 
 
 
 
 

Genadeklap
Genadeklap
Na sluitingstijd stapt Christus op een schilderij van Holbein van zijn kruis af, de lijst uit, de wereld in. Het is een van de vele sterke beelden in deze ni... »
 
 
 
 
 

Liter 91
Liter 91
 »
 
 
 
 
 

De letterpiloot
De letterpiloot
essays, verhalen, kronieken. »
 
 
 
 
 

Vier bekentenissen
Vier bekentenissen
Een verbindende factor tussen de romans van Willem Jan Otten is zijn spel met de beelden die mensen zich van elkaar plegen te vormen. Op zijn bekende, terloo... »
 
 
 
 
 

Gerrit Noordzij
Gerrit Noordzij
 »
 
 
 
 
 

Onze Lieve Vrouwe van de schemering
Onze Lieve Vrouwe van de schemering
‘Wanneer ben ik begonnen met te beseffen dat ik besta?' Met deze vraag begint dit aanstekelijke boek van Librisprijs-winnaar Willem Jan Otten, waarin het be... »