Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Gerichte gedichten
Gerichte gedichten
Wie bent u? Deze vraag stelt Willem Jan Otten in zijn nieuwe boek Gerichte gedichten. Aan wie stelt hij deze vraag? Wie is de lezer die er, zodra hij een ged... »
 
 
 
 
 

Alexander
Alexander
Invincible King Of Macedonia »
 
 
 
 
 

Diepe eb
Diepe eb
Willem Jan Otten (1951) is een halve eeuw dichter: zeshonderd gedichten, elf bundels. Hij viert dit met de compositie van een nieuwe bundel op basis van vijf... »
 
 
 
 
 

Wie zeggen de mensen dat ik ben
Wie zeggen de mensen dat ik ben
“God is dood, maar van zijn zoon komen we niet af, zo bleek in de loop van de vorige eeuw. Hij is ons blijven bezoeken, precies zoals hij vlak voor zijn do... »
 
 
 
 
 

Genadeklap
Genadeklap
Na sluitingstijd stapt Christus op een schilderij van Holbein van zijn kruis af, de lijst uit, de wereld in. Het is een van de vele sterke beelden in deze ni... »
 
 
 
 
 

Specht und Sohn
Specht und Sohn
Specht und Sohn »
 
 
 
 
 

Dauw
Dauw
Marc Mulders (Tilburg,1958) geniet grote bekendheid met zijn stillevens van bloemen en dood wild, vissen en gevogelte. Zijn doeken volgen de loop der seizoen... »
 
 
 
 
 

Wil je mij poëzie leren?
Wil je mij poëzie leren?
Vijftig jaar na de publicatie van zijn eerste poëzie gaat Willem Jan Otten (1951) op zoek naar het gedicht waarin staat wat hij wil zeggen. Hij heeft het ee... »