Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Ante diluvium
Ante diluvium
Wat is er gebeurd voor de zondvloed, voor de ijstijden, in de eerste waereld, in de voortijd, de tijd van verdronken of anderszins uitgestorven diersoorten w... »
 
 
 
 
 

De koning is dood
De koning is dood
Aan de Korte Vijverberg staat het statige huis van dokter Van Heel, met het prachtige uitzicht over de Haagse Hofvijver. De ikfiguur van <em>De koning is doo... »
 
 
 
 
 

Jongensboek
Jongensboek
<em>De club uit Rustoord</em> is, als je afgaat op het omslag, het ideale jongensboek: twee jongens vertellen elkaar verhalen, op de grond zittend in een keu... »
 
 
 
 
 

Arnobiana
Arnobiana
 »
 
 
 
 
 

De gifmenger
De gifmenger
Schoo is een winkelier; hij verkoopt papier, dat wil zeggen hij koopt het voor zijn eigen plezier en de winkel, waar nooit iemand komt, dient daarbij als exc... »
 
 
 
 
 

Kind in de buurt
Kind in de buurt
Het zat allemaal niet meer zo mee voor de kunstenaar Jan Oud, hij was wat vereenzaamd de laatste tijd, de gloed van zijn jonge jaren was gedoofd en zijn knok... »
 
 
 
 
 

Het doodgezegde park
Het doodgezegde park
Aan de rand van het park, strategisch gevestigd naast een hotel voor zakenlui, staat het handelshuis van de heer Hannequin, dat eigenlijk een bordeel is. Is ... »
 
 
 
 
 

Gegoeden
Gegoeden
 »
 
 
 
 
 

Voltreffer
Voltreffer
Voltreffer: 25 sprankelende essays van Willem Brakman met nieuwe bijdragen in woord en beeld van o.a. Jan Mulder, Winnie Sorgdrager en Wim Noordhoek.<br/><br... »
 
 
 
 
 

Gaven, giften en vergiften
Gaven, giften en vergiften
<em>Gaven, giften en vergiften</em> is de openhartige briefwisseling van Willem Brakman en Simon Vestdijk, beiden arts en auteurs van monumentale oeuvres. In... »