Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Lolita
Lolita
The story of Humbert Humbert, poet and pervert, and his obsession with 12-year-old Dolores Haze. Determined to possess his Lolita both carnally and artistica... »
 
 
 
 
 

Bleek vuur
Bleek vuur
In <i>Bleek vuur</i> wordt het gelijknamige gedicht van 999 regels, geschreven door het teruggetrokken genie John Shade, van commentaar voorzien door diens m... »
 
 
 
 
 

Geheugen, spreek
Geheugen, spreek
Geheugen spreek 1951 is de meesterlijke autobiografie die Vladimir Nabokov schreef over de eerste eenenveertig jaar van zijn leven. De jaren die aristocratis... »
 
 
 
 
 

Het scheermes
Het scheermes
 »
 
 
 
 
 

Het origineel van Laura
Het origineel van Laura
Het meesterwerk dat bijna was vernietigd, van een van de grootste schrijvers van de twintigste eeuw. Dr. Philip Wild, een geniaal, geestig, rijk en enorm zwa... »
 
 
 
 
 

Bleek vuur
Bleek vuur
roman »
 
 
 
 
 

Ada
Ada
Vladimir Nabokov werd op 22 april 1899 geboren in Petersburg en groeide op in grote welstand. Na de revolutie van 1917 vluchtte het gezin naar Berlijn. Van 1... »
 
 
 
 
 

De Russische romans
De Russische romans
Vladimir Nabokov (St. Petersburg, 1899 Montreux, 1977) was een Russisch-Amerikaanse schrijver, zoon uit een welgestelde familie. Hij werd drietalig opgevoe... »
 
 
 
 
 

Geheugen spreek
Geheugen spreek
 »
 
 
 
 
 

Gogol
Gogol
Gogol De Kunst Van Het Lezen »