Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Prikbord

lies1966
lies1966 heeft Inburgeren in de praktijk door Roos Friesland toegevoegd aan haar gelezen boeken.
Score :
 
 
 
 
 

9 Mei 2011, 17:07:02
Inburgeren in de praktijk
Wemmie
Wemmie heeft een recensie geschreven over Inburgeren in de praktijk door Roos Friesland.
“Herkenbare stukken, zeker de bureaucratie omtrent de inburgering en het soms onnodige portfolio terwijl iemand goed is ingeburgerd. Jammer dat Roos Friesland vo...” »
Score :
 
 
 
 
 

24 Maart 2011, 21:35:06
Inburgeren in de praktijk
Wemmie
Wemmie heeft Inburgeren in de praktijk door Roos Friesland toegevoegd aan haar gelezen boeken.
Score :
 
 
 
 
 

24 Maart 2011, 21:32:07
Inburgeren in de praktijk
Markmakesmusicalinstruments
Markmakesmusicalinstruments
Geachte Roos Friesland,

Met enige verbazing las ik uw vriendschapsverzoek. Dat heb ik bevestigd. Hoewel ik als musicus een heel ander vak uitoefen zijn er toch wel raakvlakken. Muziek is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Na vele jaren studie kan ik u als docent zijnde wel enkele feiten weergeven die vooral met taal te maken hebben.
Voor veel mensen geeft dit mogelijk een betere kijk op de wereld.
Mijn boek heet:
"Muziekinstrumenten, hun klank en mensuren"

Nu is het zo dat geluid een geluidssnelheid heeft van circa 343 m/s. De snelheid wordt berekend door de afgelegde afstand te vermenigvuldigen met frequentie van het aantal golfbewegingen.
Veel mensen denken dat frequentie (aantal malen per seconde) en afstand onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Nu is dat niet het geval. Via de succesvolle theorieën over de natuurkundige kwantummechanica kwam ik achter het bestaan van een tweede golf. En juist die golf bepaalt hoe een muziekinstrument gebouwd wordt.
Deze golf staat geheel los van de frequentie van het geluid, de toonhoogte.
Frequentie is de klank van je klinkers, a, e, i ,u en o.
(Ook wel formanten genoemd)
Frequentie is ook de kleur van je huid en je haren. (Frequentie van het licht)
Frequentie is ook de toonhoogte waarbij je stem op zijn mooist is, sopraan, alt, tenor of bas.

Voor taal betekent het dat het niet uitmaakt welke taal je spreekt. Alles is ook te vertalen. Wel kan het zo zijn dat het geen mooie klank heeft, maar de bedoelingen zijn altijd weer te geven.
Het maakt ook niet uit welke huidskleur iemand heeft. Dat weten we eigenlijk allang.
Wat er wel toe doet is de afstand die mensen soms hebben in de maatschappij met betrekking tot anderen, dit is bewezen met de kwantummechanica. Achterop raken is niet goed/gezond.
Als mensen een taalachterstand hebben, lopen ze achteraan. Met hun baan, hun loon staan ze achteraan in de rij bij de supermarkt. Het schept een grote afstand in het sociale verkeer.
Hoe ver sta je af van de mensen om je heen?
Mag je reizen, afstanden overbruggen naar andere mensen
28 December 2010, 20:54:09
Roos Friesland
Roos Friesland
Roos Friesland: Beste Markmakesmusical instruments,

mijn excuses, ik zie je reactie nú pas.
Ik had je toegevoegd als vriend omdat het boek dat je las me interessant leek (ik was het eigenlijk al weer vergeten, maar ik wil het nog wel gaan lezen)
Het schrijven van mijn boek 'Inburgeren in de praktijk, persoonlijk verslag van een docent' heeft me erg lang beziggehouden en ik kan me nog steeds moeilijk losmaken van alles wat ermee te maken heeft. Ik weet dat het gezonder is om me weer wat meer met muziek bezig te houden. Ik speel al weer een tijdje met de gedachte om opnieuw op gitaarles te gaan. (ik ben een gevorderde amateur) Muziek is geloof ik wel het hoogste wat er bestaat. Ik heb zes jaar pianoles gehad en heb in die tijd zo ontzettend veel geleerd.
Hoe verloopt de verkoop van je boek? Uit je stukje maak ik op dat je 'abstact' over muziek schrijft... of zie ik dat helemaal verkeerd?
Welk instrument bespeel je/doceer je?
Ik geef ondertussen zo'n elf jaar NT2 les. Ik doe mijn werk met veel plezier, maar ben door de
Markmakesmusicalinstruments
Markmakesmusicalinstruments : Beste Roos Friesland,

Met het boek gaat het goed, voor de doelgroep waarvoor het geschreven is vormt het een goede aanvulling op evt. al aanwezige kennis.
Omdat er veel wiskunde in staat zijn de zinnen soms wat kort. Maar hoe meer ik schrijf, des te beter wordt het taalgebruik. Ook de opmaak heb ik zelf ontworpen, en dat was heel leerzaam.
Verbeteren is heel gewoon.
In muziek wordt vaak het eerste gedeelte van het concert (bv. pianosonates en symphonieën) herhaald (2x gespeeld). In de natuurkunde vind ik dit ook terug, elke stap voorwaarts is opgebouwd uit 2 stapjes, je hebt niet voor niets een linker- en rechterbeen. Het nog een keer overlezen van je werkstuk en verbeteren is altijd nuttig, ook is het geen 'fout' als het de eerste keer niet perfect is. Door je werk aan anderen te laten zien krijg je meer ideeën. Ook vind ik het heel leuk om muziek te componeren voor anderen, dat stimuleert enorm.

Mark
Roos Friesland
Roos Friesland heeft een nieuwsbericht geplaatst.
Inburgeren in de praktijk, persoonlijk verslag van een docent.
“Zaterdag 11 december was ik te gast bij het Radio/TV-programma Plantage 12 van LOOK TV in Schiedam. Ik mocht daar over mijn boek praten. Het gesprek met de pres...”»
12 December 2010, 19:41:27
Roos
Roos heeft Inburgeren in de praktijk door Roos Friesland getipt.
“Ik breng schaamteloos mijn eigen boek waarin ik mijn ervaringen - van de afgelopen tien jaar - als docent inburgeren beschrijf, onder de aandacht. (leuke site) ” »
9 December 2010, 19:42:19
Inburgeren in de praktijk
Roos
Roos
Mijn boek 'Inburgeren in de praktijk, persoonlijk verslag van een docent' is sinds vier weken uit. De titel dekt de lading. Ik ben werkzaam als docent inburgeren, alfabetiseren en staatsexamen. In mijn boek schrijf ik over verschillende taalaanbieders en over het beleid tav inburgeren. Aan de hand van tientallen voorbeelden van situaties in de klas en van cursisten geef ik een beeld van 10 jaar inburgeringsonderwijs in Nederland.
9 December 2010, 12:02:32
Roos Friesland
Roos
Roos Friesland heeft haar auteurspagina aangepast.
9 December 2010, 10:59:13
Roos Friesland