Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Een heide(ns) karwei
Een heide(ns) karwei
In dit boek staat centraal Albert Jan Blijdenstein(1829-1896), president van de Nederlandsche Heidemaatschappij (1889-1896). In mijn boek toon ik aan dat hij... »
 
 
 
 
 

Anne Frank
Anne Frank
Ronald Wilfred Jansen bezocht Anne Franks woonadressen in Frankfurt am Main, Aken en Amsterdam, haar onderduikadres Het Achterhuis en de concentratiekampen W... »
 
 
 
 
 

Vincent van Gogh in Drenthe 1883
Vincent van Gogh in Drenthe 1883
Vincent van GoghReactie op artikel “In de Drentse voetsporen van Van Gogh”( gepubliceerd in Waardeel, nummer 4-2020, jaargang 40 (hierna: Artikel Commiss... »
 
 
 
 
 

OPGEJAAGD WILD
OPGEJAAGD WILD
Opgejaagd WildProstitutie in Nederland door de eeuwen heen (prehistorie- heden)Ronald Wilfred Jansen »
 
 
 
 
 

Parkstad Arnhem
Parkstad Arnhem
KIJKEN NAAR ARNHEMArnhem is een levendige stad waar mensen wonen, werken en zich ontspannen. Bossen, glooiende heidevelden en de uitwaarden van de Rijn en de... »
 
 
 
 
 

Anne Frank 80 jaar (paperback, zwart wit)
Anne Frank 80 jaar (paperback, zwart wit)
Ik wil nog voortleven ook na mijn dood! (Anne Frank, Dagboek, 25 maart 1944) »
 
 
 
 
 

Groeten uit Hoogeveen
Groeten uit Hoogeveen
Iedereen kent wel de vervreemdende sensatie van het kijken naar oude prentbriefkaarten en foto’s. Mensen zagen er anders uit, deden ander werk, gedroegen z... »
 
 
 
 
 

IJsland
IJsland
De krachten die de aarde vorm gaven zijn nog werkzaamMet de auto(bus) over de rondweg Hringvegur langs de hoogtepunten van IJsland: watervallen, geisers, the... »
 
 
 
 
 

BLIJDENSTEIN & CO (1801-1953)
BLIJDENSTEIN & CO (1801-1953)
In dit boek wordt de geschiedenis van de textielfirma Blijdenstein & Co. (1801-1953)beschreven. Als één van de weinige familiebedrijven was zij ruim anderh... »
 
 
 
 
 

Amsterdam Toen en Nu
Amsterdam Toen en Nu
Het fotoboek laat de markante plekken in de historische binnenstad van Amsterdam zien die herinneren aan het levenvan Vincent van Gogh. Het is een sensatie o... »